Care sunt tipurile de alcool cu cele mai multe calorii?

Toate băuturile alcoolice au calorii goale, dar care sunt tipurile de alcool cu cele mai multe calorii?

Știi deja că trebuie să te ferești de alimentele și băuturile care au calorii goale (adică sunt bogate în calorii, dar cărora le lipsesc nutrienții), însă nu te poți abține să consumi alcool atunci când ieși în oraș. Totuși, asta nu înseamnă că toate băuturile au același număr de calorii. Află ce ar trebui să eviți:

Triplu sec: 225 calorii

Triplu sec se folosește în general pentru cocktail-uri sau anumite shot-uri, fiind amestecat cu alte băuturi. Rareori este consumat pe cont propriu. Are o cantitate mare de zahăr și se numără printre băuturile cu cel mai mare conținut de calorii goale.

Citește și: Cocktail-uri delicioase cu doar 2 ingrediente

Schnapps: 195 calorii

Această băutură nu are un conținut foarte mare de alcool (15%), motiv pentru care ai putea fi tentată să consumi mai multă. Totuși, conține foarte mult zahăr.

Lichior de mentă: 187 calorii

Cel mai probabil și ție-ți place această băutură, dar poate ar fi mai bine să o eviți – cel puțin dacă ții la sănătatea și silueta ta.

Bere: 150 de calorii

A venit vara și ieși din ce în ce mai des la o bere după muncă? Poate ar trebui să nu mai faci asta atât de des, berea are mai multe calorii decât ai crede!

Citește și: 3 cocktail-uri ideale vara

Coniac: 105 calorii

Și această băutură are multe calorii, tot din cauza conținutului mare de zahăr. E peste tot zahărul ăsta, nu ți se pare?!

Șampanie: 95 calorii

În sfârșit am ajuns la un număr sub 100! Păcat că șampania este consumată mai mult la ocazii, spre deosebire de cocktail-uri sau bere…

Vin: 77 calorii

Parcă lista începe să arate mai bine, nu-i așa?

Citește și: Rețete delicioase de cocktail-uri non-alcoolice

Gin: 64 calorii

Dat fiind că ginul este o băutura destul de puternică, nici nu trebuie să consumi prea mult!

Vodkă: 64 calorii

La fel ca în cazul ginului, vodka (cel puțin cea de calitate) este destul de tare, deci sperăm că nu vei consuma prea multă.

Bineînțeles, este greu de spus câte calorii are fiecare băutură în parte – există numeroase firme producătoare de alcool și nu fiecare produs este la fel. Totuși, e bine de știut câte calorii au, în mare, băuturile pe care le consumăm. De asemenea, ține cont de faptul că în cocktail-uri sunt amestecate mai multe băuturi, deci conținutul de calorii poate varia.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Rheanna O’Neil Bellomo)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.