Care sunt diferentele dintre yoga si pilates?

Le tot auzim pe vedete, inclusiv pe îngerii de la Victoria’s Secret că se menţin în formă ba cu yoga, ba cu pilates şi că le adoră! Cum să ştim care este cel care ni se potriveşte nouă, necunoscătorilor, care ne dorim cu îndârjire un trup tonifiat ca al vedetelor? 

Joseph Pilates, creatorul exerciţiilor de Pilates, s-a inspirat din yoga atunci când şi-a gândit metoda de antrenament, aşadar eşti îndreptăţită să fii nedumerită când vine vorba să faci o alegere în cunoştinţă de cauză. Prima diferenţă de bază este că yoga este practicată de când lumea…la propriu (în jur de 5000 de ani), în timp ce pilates a fost creat de un atlet german în urmă cu aproximativ 80 de ani.

În timp ce pilates este doar o tehnică de antrenament, yoga se practică nu doar la nivel fizic, ci şi spiritual, religios şi moral. Meditaţia este o parte importantă care te va ajuta cu adevărat să găseşti echilibrul interior în viaţa de zi cu zi, unind trupul, mintea şi sufletul. În timp îţi vei explora spiritualitatea şi vei descoperi noi perspective asupra vieţii.

Un alt element diferit este respiraţia, care în yoga se face pe nas, inspiri şi expiri, în timp ce practica pilates te învaţă să inspiri pe nas şi să expiri pe gură, tehnică folosită de sportivi în general. În cardul exerciţiilor de pilates se foloseşte şi o tehnică specială de respirat  în care trebuie să ţii muşchii abdominali încordaţi şi să nu îţi mişti decât cutia toracică atunci când respiri. Această tehnică trebuie să te ajute să stabilizezi şi să protejezi coloana.

În timp ce fratele său mult mai tânăr se concentrează pe dobândirea unei rezistenţe mari cu ajutorul aparatelor sau al propriei greutăţi, yoga te va ajuta să îţi lucrezi fiecare muşchi în parte în egală măsură. Iar dacă scopul tău este să slăbeşti vei arde mai multe calorii cu ajutorul pilates, care te solicită mai mult, Dacă îţi doreşti să îţi tonifici trupul, să devii mai flexibilă şi să ai o stare generală de bine datorată meditaţiei, yoga este alegerea potrivită.

Există mai multe tipuri de yoga, dintre care putem enumera Ashtanga Yoga, Bikram Yoga,Hatha Yoga, Iyengar Yoga, Kundalini Yoga, Vinyasa Yoga. Posturile se numesc Asane şi au fost inventate pentru a-i ajuta pe practicanţi să menţină aceeaşi poziţie cât mai mult timp în cadrul meditaţiilor, cu marele beneficiu de a te ajuta să îţi întăreşti musculatura. Trebuie să ştii că un novice nu poate practica posturile fără o condiţie fizică excelentă, aşadar nu îţi face speranţe prea mari la primul curs.

Vrei doar un sport grozav sau vrei să îţi explorezi şi latura spirituală? Dacă nu eşti sigură ce vrei, noi îţi recomandăm să le încerci pe amândouă. Spune-ne şi nouă apoi ce preferi: yoga sau pilates?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.