Care sunt cele mai sanatoase bauturi?

Dacă vrei să ai o alimentație sănătoasă, este important să ai grijă și ce bei. Află care sunt cele mai sănătoase băuturi pentru organismul tău.

Multe persoane își doresc să fie cât mai sănătoase, motiv pentru care renunță la anumite mâncăruri și la obiceiurile proaste, fac sport, dar… nu își bat capul și cu băuturile pe care le consumă, ceea ce e o mare greșeală.Iată, deci, care sunt cele mai sănătoase băuturi:

La prima probabil te-ai gândit deja: apa. Nu are calorii și are numeroase beneficii pentru sănătatea ta, deci bea cât mai multă apă! Știu, auzi această recomandare peste tot, dar adevărul este că această băutură este foarte importantă pentru corpul nostru.

De ce apa te face mai desteapta

Unele persoane sunt obișnuite să bea sucuri zi de zi, astfel încât nu se simt satisfăcute după un pahar de apă, dar poți rezolva foarte simplu această problemă: adaugă în băutura ta zeamă de citrice (lămâi, lime, portocale, grapefruit).

Apoi, o altă băutură sănătoasă este ceaiul. Există numeroase tipuri de ceai, unele mai delicioase decât altele, pe care le poți bea la micul dejun, la birou, când te uiți la un serial sau când te relaxezi în pat cu o carte…. oricând. Este de preferat să le bei neîndulcite dar, dacă preferi băuturile mai dulci, folosește miere în loc de zahăr.

Alternative naturale la zahar

Sunt recomandate și sucurile naturale de fructe, dar consumă-le cu moderație, pentru că excesele pot fi periculoase.

Pentru o piele sănătoasă, poți bea cacao cu lapte (degresat), în care să pui cât de puțin zahăr poți. Nu cred că există vreo persoană care să nu iubească această băutură delicioasă care duce cu gândul la copilărie! Și sucul de morcovi te poate ajuta să ai o piele frumoasă.

Și laptele simplu este bun pentru organism, dar ai grijă la cantitatea consumată: oprește-te la două pahare pe zi. De asemenea, alege lapte degresat.

Dacă ai poftă de o băutură gustoasă, dar care să fie și plină de vitamine, poți încerca un smoothie pe care să îl prepari în casă. Există zeci de rețete foarte sănătoase, dar poți descoperi și noi combinații.

Cum sa prepari smoothie-ul prefect

Cât despre băuturile pe care ar trebui să le eviți, printre ele se numără sucurile de fructe din supermarket (mă refer aici la cele la cutie, pline de tot felul de substanțe, nu la cele preparate chiar în magazin din fructe proaspete), sucurile dietetice, sucurile carbogazoase, băuturile pentru sportivi, energizantele și cocktail-urile (adevărate bombe calorice).

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise