Care sunt cele mai eficiente si sanatoase diete?

Dacă şi ţie ţi-e teamă că ai pus câteva kilograme pe tine de Paşte, cel mai probabil vrei să începi o dietă cât de curând. Înainte să cauţi informaţii despre tot felul de regimuri care promit multe, dar nu fac nimic, citeşte articolul acesta pentru a afla ce ar trebui să încerci de fapt.

Potrivit unui studiu recent publicat în Annals of Internal Medicine, doar două diete sunt cu adevărat eficiente şi, pe deasupra, sunt şi sănătoase. Cercetătorii au evaluat 4200 de studii despre scăderea în greutate pentru a afla care este cea mai bună şi au descoperit că doar 11 dintre acestea au fost testate din punct de vewdere ştiinţific. Cam puţin, nu crezi? iar din aceste 11 diete, doar două te pot ajuta să slăbeşti şi să îţi menţii şi greutatea timp de un an.

Cele mai sanatoase 5 alimente pentru femei

Cele două diete despre care vorbim sunt Weight Watchers şi Jenny Craig.

Weight Watchers a devenit populară în anii 1960 în Statele Unite ale Americii şi poţi slăbi cu ajutorul ei până la un kilogram pe săpămână, chiar dacă nu există o listă de alimente interzise!

Această dietă se bazează pe o alimentaţie sănătoasă. În funcţie de cantitatea de proteine, carbohidraţi, grăsime, fibre şi efortul pe care corpul tău îl face pentru a arde caloriile consumate, alimentele au un număr de puncte. Pentru a urma dieta, fă-ţi şi tu cont pe site-ul WeightWatchers.com.

Semnele unei diete nocive

Dieta Jenny Craig a apărut în Australia în 1983 şi se bazează tot pe o alimentaţie sănătoasă. Pe scurt, trebuie să mănânci cu moderaţie. Acest regim se potriveşte oricui, pentru că se poate personaliza în funcţie de greutate şi de stilul tău de viaţă, dar şi de gratul de motivare şi de cel al sedentarismului.

După cum vezi, nu trebuie să faci mari eforturi pentru a ajunge la corpul mult visat. Este important să consumi alimente sănătoase, să îţi controlezi porţiile şi, bineînţeles, să faci mişcare.

Aşa cum am mai spus de nenumărate ori, dietele eficiente sunt cele sănătoase, nu cele care îţi promit că te vor scăpa de 10 kilograme pe săptămână. Sigur, poate că dietele extreme te vor ajuta să scapi rapid de kilogramele nedorite, dar efectul de yoyo nu va întârzia să apară.

Cu puţină răbdare, oricine poate ajunge să aibă un corp perfect. Ce contează este să ai o alimentaţie echilibrată şi să faci sport. Schimbându-ţi uşor stilul de viaţă, vei reuşi să slăbeşti, să îţi menţii greutatea şi, pe deasupra, să fii sănătoasă.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.