Care sunt cele mai comune motive de stres în rândul femeilor?

Te simți prea stresată? Afla care sunt cele mai comune motive de stres în rândul femeilor, pentru a putea gestiona cât mai bine situația.

„Ești stresată? Relaxează-te!” – și tu ai primit măcar o dată acest sfat, nu? Din păcate, e mai ușor de zis decât de făcut. Pentru a reuși să scapi de stres, e nevoie în primul rând să îți dai seama exact care sunt cauzele, iar uneori nu este foarte clar.

Iată care sunt cele mai comune motive pentru care femeile pot fi stresate:

Pe primul loc se află presiunea de la locul de muncă. Există tensiune între tine și vreun coleg sau, mai rău, între tine și un șef? Șeful tău este prea dur? Ai prea mult de lucru sau ai primit niște sarcini noi cu care nu te descurci atât de bine?

Citește și: Cum îți afectează stresul șansele să rămâi însărcinată 

Ca întotdeauna, comunicarea este cea mai importantă! Discută cu persoanele care te deranjează și încearcă să rezolvi situația. Dacă volumul de muncă este prea mare sau nu te descurci cu sarcinile primite, discută cu șeful despre asta. În cazul în care nu ești deloc mulțumită de locul de muncă, nu-ți rămâne decât să cauți unul nou. Situația nu e fără scăpare!

Al doilea cel mai comun motiv de stres este lipsa banilor. Poate ai salariul prea mic, tocmai ți-ai pierdut job-ul sau ai avut o urgență medicală sau de altă natură și ai cheltuit foarte mult bani într-un timp scurt.

Nu te panica, ci încearcă să găsești o rezolvare. Dacă situația este prea disperată, angajează-te pentru moment unde poți, apoi schimbă-ți job-ul cu ceva mai bun.

Citește și: 7 aplicații pentru reducerea stresului 

Urmează apoi sănătatea – a ta sau a cuiva apropiat. Abia atunci când ne îmbolnăvim realizăm cât de importantă este sănătatea. Din păcate, această problemă este mai greu de rezolvat, însă e foarte important să păstrăm o gândire și o atitudine pozitive, iar pe viitor să facem tot posibilul să ne păstrăm sănătatea.

Pe următorul loc se află relațiile. Divorțul, moartea cuiva apropiat, certuri cu partenerul sau cu prietenii, singurătatea… În general, aceste probleme sunt mai ușor de rezolva – excepție făcând decesul unei persoane dragi, bineînțeles.

Un alt motiv comun de stres este alimentația nepotrivită. Cofeina, mâncărurile procesate și zahărul și nu numai pot avea acest efect neplăcut asupra ta.

Nu în ultimul rând, e posibil să te simți prea stresată pentru că nu dormi suficient. Fă tot posibilul să dormi 8 ore pe noapte.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.