Care sunt avantajele programelor speciale de antrenament din sala de fitness

Sportul este deosebit de important pentru sănătatea ta fizică și mintală. Atunci când îți dorești să faci o schimbare și să adopți un stil de viață sănătos, trebuie să știi că nu poți obține acest lucru fără a te antrena, în mod regulat. Atunci când vrei să pierzi rapid și eficient câteva kilograme și să obții un corp suplu și tonifiat, mișcarea reprezintă principalul tău aliat.

Există numeroase moduri în care te poți antrena, sub îndrumarea corectă a unor antrenori personali, cu experiență. Astfel, vei beneficia de rezultate concrete, pe termen scurt și lung. Pentru aceasta, este recomandat să alegi o sală de fitness în București, care să îți pună la dispoziție echipamentele necesare și specialiștii care să te susțină, pentru a reuși ceea ce îți propui.Un program eficient de slăbit presupune mersul regulat la sala de fitness, respectarea unui plan nutrițional și setarea mindset-ului potrivit. Dacă vei respecta aceste cerințe, vei observa rezultate vizibile, într-un interval de timp rezonabil.

Avantajele antrenamentelor HIIT

Nu există numeroase activități pe care trebuie să le schimbi în viața de zi cu zi, însă trebuie să știi că fitness-ul este un stil de viață, care îți va transforma complet mentalitatea. Astfel, vei reuși să capeți încredere în tine, pentru a depăși cu succes orice provocare. Dacă ți-ai găsit motivația pentru a merge la sala de fitness și ți-ai stabilit deja un obiectiv, trebuie să optezi pentru cel mai eficient antrenament, care îți va oferi șansa de a obține rezultate deosebite.

  • High Intensity Interval Training (HIIT) reprezintă unul dintre cele mai cunoscute tipuri de antrenamente din întreaga lume. Acesta se bazează pe serii de exerciții foarte intense, care se efectuează în reprize de câteva minute, cu pauze între ele. Principalul avantaj al antrenamentelor pe intervale de intensitate este reprezentat de rezultatele vizibile pe care le poți obține, în timp record.
  • Antrenamentele HIIT sunt programe de efort intens, care au efecte pozitive asupra sănătății inimii și care te ajută să arzi foarte multe calorii, fără a pierde masă musculară. Mai mult decât atât, chiar și după terminarea unui antrenament HIIT, organismul tău va va continua să elimine calorii și să ardă grăsimi. Deși trebuie să lucrezi din greu în timpul acestor antrenamente și este posibil să resimți o stare de epuizare generală la început, trebuie să știi că acestea sunt foarte eficiente, iar rezultatele dorite nu vor întârzia să apară.

Avantajele antrenamentelor cu un antrenor personal

Probabil că și tu ai mers deseori la sala de fitness, însă ai renunțat atunci când ai observat că sunt atât de multe exerciții pe care nu știi când și cum să le efectuezi. În timp însă, antrenamentul devine mult mai ușor, iar rezultatele sunt vizibile pe termen scurt și lung, dacă ai un profesionist alături, care să te evalueze în mod constant.

  • Un antrenor personal îți oferă un program bine pus la punct și personalizat, în funcție de nevoile și capacitățile tale. Astfel, îți vei îmbunătăți starea generală de sănătate și vei reuși să îți atingi obiectivele legate de scăderea în greutate, în intervalul de timp stabilit împreună cu acesta.

Rolul nutriției în slăbire

Poți slăbi sănătos, fără eforturi deosebite și fără înfometare. Însă, pentru aceasta, trebuie să ții cont de faptul că nutriția joacă un rol deosebit de important în procesul de slăbire. Dacă îți vei efectua antrenamentele într-o sală bună de fitness din București, cu antrenori personali cu experiență, vei beneficia de avantajele celor mai complexe programe de transformare corporală, destinate pierderii în greutate.

  • În plus, cele mai bune săli de fitness oferă îndrumări nutriționale valoroase clienților, pentru a-i ajuta pe aceștia să scape de surplusul de greutate și de diverse probleme precum mâncatul emoțional.

Pentru aceasta, este important să respecți sfaturile nutriționale, personalizate, primite din partea specialiștilor care îți sunt alături, în cadrul acestor centre de antrenament.

Mindset-ul potrivit te ajută

Mindset-ul potrivit reprezintă unul dintre cei mai importanți factori care asigură reușita unui program special de antrenament. Persoanele care nu au avut un stil de viață foarte activ în trecut, au nevoie de motivație suplimentară, pentru a ajunge la stadiul în care vor face mișcare din plăcere.

Conform statisticilor, 4 din 5 persoane, care își fac abonamente anuale la sălile de fitness, merg doar de câteva ori și apoi renunță la această activitate. Dacă ți-ai propus să mergi la sala de fitness pentru antrenamente de slăbire, mindset-ul potrivit este cel care te va ajuta să îți atingi țelul.

  • Chiar dacă pare dificil la început, alături de un antrenor experimentat vei reuși să depășești problemele psihice, fizice și nutriționale cu care te confrunți, pentru a nu renunța la obiectivele propuse.

Un antrenament eficient trebuie să combine armonios exercițiile fizice, un plan nutrițional personalizat și coaching-ul pe partea de motivație și mindset. Astfel, vei dobândi echilibrul emoțional necesar, care să garanteze pierderea în greutate. Pregătește-te să faci o schimbare radicală chiar acum și antrenează-te, în mod regulat,  pentru a adopta un stil de viață sănătos!

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: Body Shape transformation centre


Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.