Care-i treaba cu scurgerile vaginale?

Ce sunt scurgerile vaginale și când sunt anormale? COSMO îți dă toate răspunsurile!

Scurgerile vaginale sunt ceva absolut normal cu care se confruntă fiecare femeie. Totuși, nu este un subiect despre care discutăm deschis. În special din acest motiv, multe femei nu își dau seama când acestea sunt normale și când pot indica o infecție sau o boală.

Citește și: Cum îți menții vaginul sănătos?

Femeile de toate vârstele au scurgeri vaginale, fie că sunt virgine, au o viață sexuală activă sau sunt mame. Sunt niște secreții albe pe care cu siguranță le-ai observat și tu pe lenjeria intimă. Pentru a nu păta lenjeria și pentru a te simți mereu proaspătă, există protej-slip-uri, un fel de absorbante, dar mai mici și mai subțiri.

Scurgerile vaginale normale pot avea un miros specific, însă nu este unul neplăcut, nu sunt însoțile de sângerări, nici de mâncărimi sau înroșiri ale vulvei – cel puțin dacă ai o igienă intimă corectă.

Când sunt scurgerile vaginale o problemă?

Dacă nu există

Deși nu ne place să avem scurgeri vaginale, lipsa acestora nu ar trebui să te bucure. Dacă în mare parte a timpului te simți uscată „acolo jos”, ar trebui să îți faci o programare la medicul ginecolog, pentru a fi sigură că nu ai vreo problemă.

Citește și: De ce nu ar trebui să porți lenjerie intimă când dormi

Au un miros neplăcut, asemănător cu cel al peștelui sau au brânzei

Cum spuneam și mai sus, scurgerile vaginale nu ar trebui să miroasă neplăcut. Dacă observi o schimbare din acest punct de vedere, cel mai probabil există un dezechilibru sau o infecție în acea zonă.

Au o culoare ciudată

Secrețiile vaginale ar trebui să fie transparente sau albicioase, nu gălbui, roșiatice sau chiar verzui. Din nou, dacă observi o schimbare, du-te la ginecolog.

Nu îți fie rușine să mergi la doctor dacă observi o schimbare la scurgerile vaginale!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.