Care este momentul potrivit din zi pentru a bea cafea?

Cele mai multe persoane beau cafea dimineața, însă asta e greșit! Află care este momentul ideal din zi pentru a bea cafea.

Dacă treubie să te scoli în fiecare zi devreme pentru job, cel mai probabil și tu bei o cafea dimineața pentru a putea funcționa cât mai bine. Însă după prânz, ți se face brusc somn, așa că te miști ca un zombie sau mai bei o cană de cafea, iar seara abia poți adormi.

Citește și: Este cafeaua pe cale de dispariție? 

Un studiu efectuat de un student doctorand la Uniformed Services University of the Health Sciences din Bethesda arată că primul moment din zi este cel mai prost pentru a bea cafeaua.

De ce nu trebuie să bem cafea dimineața?

Între orele 8 și 9 dimineața, organismul nostru eliberează un hormon de stres numit cortizol. Acesta ne ajută să ne începem ziua, dar, dacă organismul este stimulat și de cofeină atunci când cortizolul este activ, efectul acestuia este diminuat.

Citește și: Cum refolosești zațul de cafea

Dar veștile proaste nu se termină aici! Dacă bei mereu cafea la această oră din zi, vei deveni tolerantă la cofeină, iar efectele sale se vor diminua semnificativ în timp. Astfel, vei bea din ce în ce mai multă.

Care este momentul potrivit din zi pentru a consuma cofeină?

Studiul arată că momentul ideal este între orele 9:30 și 11:30 sau 13:30 și 17:00. Între aceste ore, nivelul cortizolului scade, iar cofeina este mai eficientă.

Astfel, dacă simți nevoia să consumi cafea sau ceai negru/verde, e recomandat să le pregătești de acasă și să le aduci cu tine la serviciu.

 
*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Olivia Ovenden)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.