Care e momentul potrivit pentru dus: dimineata sau seara?

Vechea dilemă – care e momentul potrivit pentru duș, dimineața sau seara? – este rezolvată! Hai să vedem care e varianta corectă.

Unele persoane fac duș dimineața, imediat după ce se trezesc, în timp ce altele preferă să facă duș seara, înainte de culcare. Fiecare crede că are dreptate și nu poate înțelege cum echipa cealaltă poate să gândească altfel. Într-un final, am aflat răspunsul veșnicei dileme: toți au dreptate! Îți explic imediat ce vreau să spun cu asta.Când e bine să faci exerciții fizice?

Nu există o regulă pentru toate persoanele din lumea asta. Alegerea momentului cel mai potrivit pentru a face duș depinde de la persoană la persoană.

Care e momentul potrivit pentru duș: dimineața sau seara?

Dacă ai pielea grasă, este recomandat să faci duș dimineața, înainte să pleci la muncă sau la facultate. În timpul nopții, sebumul îți poate bloca porii, deci este cel mai bine să faci duș imediat cum te-ai trezit.

Dacă îți este foarte greu să te trezești dimineața, un duș te poate energiza și aduce beneficii sănătății tale. Dacă vrei ca efectul să fie chiar mai evident, încheie dușul cu apă cât mai rece.

Dacă ai nevoie să fii creativă la birou, este recomandat să faci duș dimineață. Potrivit unui psiholog de la Harvard, dușul poate avea rolul de meditație, fiind perfect pentru persoanele care au nevoie să vină cu idei creative.

În schimb, dacă ai pielea uscată, e mai ok să faci duș seara, înainte de culcare. La fel și dacă te confrunți cu eczeme, cred dermatologii.

Seara este momentul perfect să faci duș și dacă îți este greu să adormi, pentru că te va relaxa după o zi grea. De asemenea, știi cum îți e puțin răcoare imediat cum ieși din duș? Se pare că acest lucru te poate ajuta să adormi mai repede!

5 trucuri pentru un somn odihnitor

Nu în ultimul rând, dacă obișnuiești să faci sport după-masa, e necesar să faci duș înainte de culcare, mai ales dacă nu ai putut să faci duș la sală.

Tu când faci duș, dimineața sau seara?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise