Care e diferența dintre probiotice și prebiotice?

Cu siguranță ai auzit și tu de probiotice și prebiotice, dar știi care e diferența dintre cele două? Află acum!

Care e diferența dintre probiotice și prebiotice?

Probioticele sunt microorganisme vii (bacterii „prietenoase”) care întăresc sistemul imunitar, reușind să oprească dezvoltarea bacteriilor nocive din organism. Ele trebuie consumate zilnic, indiferent dacă vrem să ne recuperăm mai rapid când avem o problemă de sănătate sau dacă vrem să prevenim una. Nu ne referim aici doar la probleme de sănătate relativ banale, precum o toxiinfecție alimentară, constipație sau o infecție, ci și la cancer, boala Crohn sau pentru a ne recupera mai repede după o intervenție chirurgicală.

Cum să îți detoxifici corpul pe etape

Probioticele se găsesc în alimentele pe care le consumăm și rămân intacte în timpul digestiei. Abia când ajung în intestin participă la descompunerea alimentelor.

Prebioticele, în schimb, sunt substanțe non-digerabile ce pot fi găsite în intestin și sunt, ca să ne exprimăm cât mai simplu, hrana probioticelor, ajutând la dezvoltarea acestora. Ele au un efect pozitiv asupra florei intestinale și împiedică dezvoltarea bacteriilor patogene.

Printre alimentele care conțin multe probiotice se numără tofu, iaurtul de soia, iaurtul obișnuit, brânza de vacă, kefirul, murăturile, dar și vinul. De asemenea, există pe piață și suplimente alimentare bogate în probiotice.

Printre alimentele care conțin multe prebiotice se numără bananele, fructele de pădure, usturoiul, ceapa, prazul, sparanghelul, napii, ovăzul, mazărea și fasolea.

Acum că ai înțeles care este diferența dintre probiotice și prebiotice, vei avea mai multă grijă la alimentație?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.