De ce îți cade părul în sezonul rece?

Ai observat că în sezonul rece îți cade mai mult păr? Nu ești singura! Iată care sunt cele mai comune cauze și ce poți face pentru a evita problema.

Părul este mândria multor femei, iar căderea acestuia un adevărat motiv de panică. Din păcate, în sezonul rece multora dintre noi începe să ne cadă mai mult păr, însă COSMO te învață de ce și ce poți face pentru a salva situația.

De ce îți cade părul în sezonul rece?

Iată care sunt cele mai comune cauze ale căderii părului:

Alimentația nesănătoasă

Alimentația îți afectează sănătatea, inclusiv pe cea a părului. Fă tot posibilul să îți schimbi obiceiurile alimentare și consumă alimente bogate în omega 3, precum somonul sau macroul. De asemenea, folosește ulei sau semințe de in în salate. Aceste grăsimi sănătoase îți vor ajuta foarte mult podoaba capilară. Nu uita nici de alimente bogate în fier, precum fructele, legumele și carnea roșie.

Citește și: S-a descoperit un leac pentru căderea părului? 

Folosirea uscătorului de păr, a plăcii și a ondulatorului

Căldura în exces poate deteriora firul de păr foarte rapid. Dacă te speli pe cap cu apă fierbinte, apoi folosești uscătorul, după care placa de păr sau ondulatorul părul tău se va deteriora și va cădea. Încearcă să folosești uscătorul de păr cât mai puțin, chiar dacă vremea s-a răcit. De exemplu, lasă părul să se usuce singur măcar 5-10 minute și abia apoi folosește uscătorul. Foarte important este să nu folosești aceste trei ustensile fără a aplica în prealabil un spray pentru protecție termică.

Ții părul prins în coadă

Poate ți se pare o idee bună să îți prinzi mereu părul pentru ca vântul puternic să nu ți-l arunce peste față, dar și acest lucru poate cauza căderea părului. Ai grijă să nu prinzi părul prea strâns și lasă-l desfăcut cât mai des.

Citește și: 4 motive medicale pentru căderea părului 

Porți căciulă și/sau pălărie

Chiar dacă avem nevoie de pălărie sau căcliulă în sezonul rece, frecarea acestora cu părul poate determica ruperea firelor. Ai putea coase o bucată de material satinat în interiorul lor pentru ca șansele să rupă firele să fie mai scăzute.

Te vopsești des și folosești multe produse pentru coafarea părului

Investește într-o vopsea de cea mai bună calitate și folosește un nuanțator între vopsiri. Dacă ai părul închis la culoare și te vopsești într-o nuanță mai deschisă, vopsește rădăcinile o nuanță între cele două – astfel, când părul crește, diferența dintre nuanțe nu este atât de mare. De asemenea, încearcă să folosești cât mai rar ceară, spumă sau fixativ.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.