Burgeri: optiuni delicioase de mese rapide

Dacă ești în căutare de rețete gustoase și sănătoase de burgeri, ți-am pregătit 5 idei care cu siguranță vor fi pe gustul tău!

Într-o lume în care totul trebuie să fie cât mai rapid și eficient, pregătirea meselor gustoase, dar și rapide poate fi o corvoadă pentru orice gospodină. Cu toate acestea, dacă vrei să ai o masă delicioasă pentru o varietate de oameni, nu vei da greș cu bine-cunoscutul hamburger cu cartofi prăjiți.

Hamburgerul este un sandviș care consistă în mod normal dintr-o bucată de carne, sau mai multe, asezonate cu diferite sosuri, dar și legume precum roșii ceapă sau salată, plasate într-o chiflă care să țină compoziția intactă.

Datorită versatilității ca mâncare, hamburgerul poate conține orice fel de carne, începând cu vită, care este cea mai răspândită, și terminând cu lucruri mai exotice precum peștele sau „veggie patties”.

Când vine vorba de valori nutrioționale, hamburgerul nu este cea mai bună opțiune, restaurantele oferindu-l în variantele sale cât mai nesănătoase, înecându-l în sosuri sau exagerând cu ingredientele.

Cu toate acestea, burgerul nu trebuie să fie neapărat o masă nesănătoasă. Ingredientele care merg în alcătuirea acestui fel de mâncare sunt lucrurile care îi conferă atât savoare, cât și o potență din punct de vedere nutritiv.

Faptul că acest fel de mâncare conține atât proteine (venite din carnea folosită), dar și cardbohidrați și lipide (pâinea sau sosurile), conferă clasicului hamburger atât termenul de bombă calorică, cât și ideea de masă echilibrată „on-the go”.

COSMO îți arată azi cum să eviți clasicele elemente de fast- food care pot dăuna sănătății, în timp ce păstrezi bine-cunoscutele arome și savoare.

În continuare împărtășim cu tine 5 rețete de burgeri cât se poate de delicioși, nutritivi și sănătoși, permițându-ți să mănânci o masă rapidă, fără a-ți face griji legate de impactul negativ asupra corpului.

Indiferent dacă preferi clasicul burger cu vită, o variantă mai light, cu pește, dacă ești vegetariană sau dacă ți-e poftă de un preparat mai deosebit, vei găsi ceva pe placul tău. Nu uita nici de garnitură, clasicii cartofi prăjiți putând fi înlocuiți cu o delicioasă porție de cartofi la cuptor.

COSMO îți urează spor la bucătărit și încurajează experimentele culinare! Care este rețeta ta preferată de burgeri?

Burger picant cu carne de vită

Burger light cu carne de pește

Burger vegetarian

Burger cu brânză nobilă

Burger cu omletă

Cartofi la cuptor cu usturoi

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise