Bunele maniere la sala de sport

#1 Test de eticheta

Mergi la sala ca sa te relaxezi si sa scapi de stresul de peste zi, deci te simti libera sa spui si sa faci ce vrei.

E OK sa percepi ora de sport ca pe o evadare din stresul cotidian, insa avand in vedere ca nu esti singura care exerseaza acolo, nu e politicos sa-ti iei prea multe libertati.

De fapt, chiar si atunci cand mergi la sala exista cateva reguli esentiale pe care trebuie sa le respecti.

In primul rand, asigura-te ca nu-i iei celuilalt aerul pe care-l respira – nu sta prea aproape de cineva si nu inghesui pe nimeni. Asa cum tu ai nevoie de spatiu pentru a functiona adecvat, si cei din jur au dreptul sa beneficieze de al lor.

Ca tot veni vorba de spatiu, ai grija pe unde iti lasi lucrurile personale. Fapul ca esti grabita nu e o scuza ca sa lasi totul aruncat – ceilalti nu trebuie sa se impiedice de lucrurile tale sau sa se strecoare printre ele.

De aceea, nu-ti lasa niciodata rucsacul intre doua aparate – cel care exerseaza langa tine s-ar putea simti incomodat.

De asemenea, trebuie sa iei inconsiderare faptul ca, dupa tine, o alta persoana va exersa la acel aparat, asa ca ai grija sa-l lasi la setarile initiale atunci cand pleci.

#2 Test de eticheta

Urmarindu-ti colega de „suferinta”, ti se pare ca nu prea face progrese si incepi sa-i spui verde-n fata care sunt zonele ei cu probleme si cum ar trebui sa le lucreze. In acest caz, sa vorbesti „pe fata” nu-si are rostul, mai ales ca e vorba despre fizicul unei femei – un subiect extrem de delicat.

In plus, e nepoliticos sa urmaresti pe cineva exersand doar pentru a-i arunca apoi in fata lipsa progreselor. Aminteste-ti ca esti acolo doar pentru tine si ca nimeni nu are nevoie de sfaturile tale in privinta antrenamentului, din moment ce exista deja o persoana care poate oferi sfaturi si indrumari.

Fereste-te sa faci comparatii precum: „Uite, si eu am lucrat o luna, dar la mine rezultatele sunt vizibile”. Vei starni reactii de dispret sau vei descuraja pe cineva care are nevoie de mult avant pentru a-si continua treaba. Ideal e sa-ti vezi de ale tale si sa eviti comentariile rautacioase.

#3 Test de eticheta

Cum oriunde te uiti vezi numai femei ca si tine, ti se pare ca nu trebuie sa te jenezi sa umbli dezbracata sau sa fii neaparat epilata impecabil.

E adevarat ca iti poti lua anumite libertati, dar sa nu exageram. Asta nu inseamna ca-ti poti oripila colegele umbland sumar imbracata.

Pune-te in locul lor si vei vedea ca si tu ai fi la fel de revoltata in astfel de situatii. Schimba-te numai la vestiar si lasa-ti hainele in ordine.

De asemenea, ai grija la igiena si chiar la epilat – e drept ca esti inconjurata de femei, dar asta nu inseamna ca ele nu vor fi ingrozite de excesul de par.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.