Britanicii sunt invitati sa numere fluturii

Campania are ca scop evaluarea speciilor native, in contextul in care conservationistii avertizeaza ca acestea sunt in declin.

Fluturii sunt foarte sensibili la schimbarile din mediu si au inregistrat un declin in ce priveste numarul in ultimele trei decenii. Peste trei sferturi din cele 59 de specii din Marea Britanie se incadreaza in acest trend.Initiatorii proiectului online Big Butterfly Count spera ca, astfel, vor avea o imagine mai clara asupra populatiilor de fluturi si vor avea un indicator al „sanatatii” naturii.

Potrivit Butterfly Conservation, jumatate dintre speciile de fluturi sunt amenintate cu disparitia. Numarul acestora a atins un record negativ in ultimii trei ani din cauza vremii pe timp de vara si a degradarii habitatului. De asemenea, se considera ca dezvoltarea gradinilor este un factor al declinului fluturilor.

„Fluturii ne spun ca totul este in regula in natura. Cand numarul lor scade este ingrijorator si ne asteptam ca si alte specii sa inregistreze acest trend”, a declarat Sir David Attenborough, presedintele Butterfly Conservation.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.