Britanicii nu mai vor sa schimbe ora

Sustinatorii campaniei, grupul „Lighter Later”, vor ramanerea la orarul de vara. Astfel, ceasurile ar urma sa nu se mai intoarca la orarul GMT la toamna, ci abia de anul viitor. Acest lucru ar duce, potrivit grupului de sustinatori, la economii de 450.000 de tone de dioxid de carbon anual si ar reduce accidentele rutiere.

Dr. Elizabeth Garnsey, de la Universitatea din Cambridge, a descoperit ca varful cererii de energie electrica in timpul iernii este la ora 17.30, cand oamenii se intorc de la serviciu. Cererea este acoperita cu energie provenita din surse conventionale, care polueaza.Cererea zilnica de electricitate va scadea in Marea Britanie cu 0,3% daca se va pastra aceeasi ora si din luna octombrie, economisindu-se o cantitate de emisii egala cu aceea produsa de retragerea de pe strazi a 200.000 de autoturisme.

„Trebuie sa ne aliniem mai bine la modul incare oamenii isi petrec timpul. La 4.30 dimineata, pe 21 iunie, cei mai multi oameni inca dorm, ceea ce inseamna o medie de trei ore de lumina naturala irosita”, a declarat Dr. Garnsey.

Peste 11.000 de persoane au semnat petitia Lighter Later, trimisa catre premierul David Cameron. Conservatorii si laburistii au sustinut initiativa inainte de alegerile generale.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.