Brânza are același efect asupra creierului ca heroina

Un studiu recent arată că brânza are același efect asupra organismului ca heroina, motiv pentru care ne este atât de greu să ne oprim din mâncat.

Cercetătorii de la Universitatea Michigan au făcut două studii pe aproximativ 500 de persoane. În unul din studii, participanții au completat un chestionar pentru a afla dacă sunt dependenți de mâncare. Chestionarul includea întrebări de genul „Mănânc până când îmi este rău fizic”. Apoi, au primit o listă de 35 de mâncăruri, de unde le-au ales pe cele care consideră că dau mai multă dependență.Citește și: Dependența de zahăr. Ce este și cum o tratăm? 

În al doilea studiu, participanții au fost rugați să completeze un chestionar despre dependență, unde au făcut un top de alimente, în funcție de cât de greu le este să se oprească când le mănâncă.

Rezultatele arată că pizza se află pe locul 1 în topul mâncărurilor sau alimentelor care dau dependență. Dar ce face pizza atât de interesantă pentru noi? Nu doar că este foarte procesată, dar conține și multă brânză grasă. Autorii studiului sunt de părere că, cu cât mâncarea este mai grasă, cu atât mai mult dă dependență

În plus, brânza conține anumite substanțe care au același efect asupra organismului ca heroina sau morfina.

Citește și: Semne că ești dependentă de cumpărături 

În acest moment este nevoie de mai multe studii pentru a afla exact cât de multă brânză ne poate afecta creierul, însă îți recomandăm să nu exagerezi cu consumul acesteia.

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Megan Friedman)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.