Bombele de baie pot afecta sănătatea vaginului, spun experții

Bombele de baie (bath bombs) au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, însă ginecologii ne avertizează că acestea pot afecta sănătatea vaginului.

Multe persoane apreciază o baie lungă, iar bombele de baie fac experiența și mai frumoasă. Totuși, acestea pot duce la iritații și chiar infecții.Care e cauza?

Trebuie să vorbim în primul rând despre cum funcționează vaginul. Aici se găsesc în orice moment 10-20 de tipuri de bacterii, iar în cazul unui vagin sănătos acestea lucrează împreună pentru a menține un pH între 4 și 4,5 și previn infecțiile.

Însă atunci când regiunea este expusă anumitor chimicale (ca cele folosite în bombele de baie), pH-ul este dat peste cap. Asta poate duce la iritații, mâncărimi și chiar infecții.

Simptomele la care ar trebui să fii atentă sunt iritațiile, mirosurile ciudate, mâncărimea sau schimbările care au loc asupra secrețiilor vaginale. Dacă observi așa ceva (indiferent dacă folosești sau nu bombe de baie) ar trebui să îți faci programare la ginecolog pentru a afla care este problema.

Totuși, bombele de baie nu afectează în acest fel toate femeile. În unele cazuri, chimicalele nu ajung în interiorul vaginului.

La finalul zilei, tu ești cea care decizi dacă vrei să folosești sau nu bombe de baie, însă noi suntem de părere orice produs care îți poate pune sănătatea în pericol în vreun fel ar trebui evitat.

 

Citește și: 10 lucruri minunate pe care e bine să le ştii despre vaginul tău 

Citește și: 5 lucruri pe care să nu le mai faci vaginului tău 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.