Bicicletele au liber la metrou si in timpul saptamanii

Bucurestenii isi vor putea transporta bicicletele cu metroul in timpul saptamanii, incepand cu ora 21:00. Accesul bicicletelor va fi permis numai in primul vagon, langa conductor.

„Am decis sa dam liber bicicletelor si in timpul saptamanii, deoarece exista cerere. Sunt oameni care merg la munca pe bicicleta, iar seara, cand se intorc acasa, sunt obositi si prefera metroul. Pentru mine, si un calator in plus conteaza”, a declarat pentru „Green Report” directorul Metrorex.

Udriste a adaugat ca nu se asteapta sa fie foarte multi biciclisti in metrou in timpul saptamanii, deoarece este iarna, iar numarul acestora a scazut si in weekend. In timpul verii, varful numarului de biciclisti care au folosit metroul a fost de 200 de persoane intr-o zi.

Acces prin portile pentru persoane cu nevoi speciale

Anuntul lansat de Metrorex a fost salutat cu entuziasm de biciclisti. ” E o veste minunata. De obicei plec de dimineata cu bicicleta la serviciu, dar uneori seara mai raman in oras la o bere cu prietenii si nu prea mai imi vine sa strabat tot orasul pe bicicleta, la ore tarzii. Sper ca in scurt timp bicicleta la metrou sa devina o imagine obisnuita in Bucuresti, asa cum e in celelalte mari orase europene”, ne spune Livia, care de sase ani foloseste frecvent bicicleta prin Capitala.

Sambata, duminica si in zilele cu sarbatori legale, accesul bicicletelor la metrou va fi permis pe durata intregului program, ca si pana acum. Pentru transportul bicicletelor nu se percepe nicio taxa suplimentara, iar accesul se face prin portile de acces destinate persoanelor cu nevoi speciale, dupa validarea legitimatiei de calatorie.

„Cred ca e o initiativa ok, mai ales ca arata disponibilitatea autoritatilor de a incuraja folosirea bicicletelor, deci e un pas inainte. Initial m-am gandit ca masura ar putea cauza aglomeratie in metrou, dar avand in vedere ca biciclistii au accces dupa ora 21, cand oricum este liber, nu au cum sa deranjeze pe nimeni. Si oricum, de aceasta optiune vor profita probabil putini biciclisti, cei care au de parcurs distante foarte mari si se grabesc, sau care au ramas in pana. In rest, de-astea avem biciclete, sa evitam autobuzele si metroul”, spune Raluca, o biciclista din Bucuresti.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.