Beneficiile semintelor de canepa

Deşi cânepa este asemănătoare cu canabisul, planta conţine foarte puţin sau chiar deloc THC, substanţă considerată drog în multe ţări (asemănător cu cantitatea de opiu găsită în seminţele de mac). Cânepa este considerată una dintre plantele cele mai nutritive din lume.

Seminţele sale conţin toţi aminoacizii necesari organismului, făcându-le o sursă ideală de proteine pentru vegani. De asemenea, conţine mulţi acizi graşi esenţiali, magneziu, fier, potasiu şi vitaminele E, A şi C.Cânepa este utilizată în diferite domenii, cum ar fi construcţiile sau industria textilă, însă este folosită şi în alimentaţie, medicină sau în produse cosmetice. Seminţele pot fi consumate în diferite moduri: în salate, fie de fructe, fie de legume, în reţete de paste sau de orez, în produse de panificaţie etc.
 
Iată câteva dintre beneficiile seminţelor de cânepă:
 
Scade nivelul de zahăr din sânge, fiind foarte potrivite pentru persoanele care suferă de diabet. De asemenea, indicele lor glicemic este mic datorită conţinutului mic de carbohidraţi. În plus, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic te pot ajuta să scapi de amorţeala şi înţepăturile picioarelor, acestea fiind simptome cu care se confruntă diabeticii.
 
Ajută la digestie şi stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar datorită edestinei, o proteină uşor de digerat. Mulţumită ei, organismul este ferit de efectele nocive ale radicalilor liberi.
 
Seminţele de cânepă ajută şi la sănătatea inimii, datorită conţinutului ridicat de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6. Aceştia ajută şi la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamaţiile şi ameriorează durerile articulare. Să nu uităm nici de scădearea nivelului de colesterol, reglarea tensiunii arteriale şi scăderea riscului de dezvoltare a bolilor asociate.
 
Aceste seminţe pot fi găsite în farmacii şi magazine naturiste, cu preţuri începând de la 20 lei.
 
Tu consumi seminţe de cânepă? Cunoşteai aceste beneficii ale lor?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.