Beneficiile rodiilor

 

Rodiile au numeroase beneficii pentru sănătate, dar nu mulţi le cunosc. Din acest motiv, COSMO ţi-a pregătit câteva dintre cele mai importante:

În primul rând, aceste fructe ajută la prevenirea îmbătrânirii, şi cine nu îşi doreşte acest lucru? Datorită cantităţii foarte mare de antioxidanţi pe care o rodie o conţine, procesul de îmbătrânire al ADN-ului este încetinit. Acest lucru a fost dovedit printr-un studiu la care au participat 60 de persoane. Acestea au consumat câte o rodie în fiecare zi, timp de o lună, iar cercetătorii au descoperit o reducere a deteriorării celulelor creierului, muşchilor şi pielii.

Apoi, multe dintre noi ne temem de cancer, însă rodia ne protejează de această boală – previne apariţia cancerului de sân şi al celui de plămâni, dar şi a cancerului la prostată, deci împarte acest fruct şi cu partenerul tău.

De asemenea, o boală pe care rodia o mai previne este Alzheimerul, cel puţin aşa arată un studiu făcut pe şoareci de laborator. Se pare că şoarecii care au fost hrăniţi cu rodii au avut rezultate mai bune la testele mentale decât cei care aveau aceaşi boală, însă altă alimentaţie.

Şi dacă spuneam mai devreme să îi oferi şi partenerului tău rodie, află că acest fruct este foarte bun şi pentru disfunţiile erectile.

Dacă îţi doreşti să dai jos câteva kilograme, poţi consuma cu încredere rodii – au doar 83 de calorii.

Acest fruct este folosit şi în cremele anti-rid, datorită antioxidanţilor pe care îi conţin. Aceştia reutralizează radicalii liberi, alături de acidul elagic. În plus, îmbănătăţeşte elasticitatea pielii.

De asemenea, ştiu că multe persoane au probleme în a desface o rodie, aşa că ţi-am pregătit şi un scurt tutorial care te va învăţa cum să desfaci acest fruct în cel mai scurt timp, fără să te chinui.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.