Beneficiile mentei

Menta este o plantă ierboasă care este folosită pe toată planeta în medicină, alimentaţie, dar şi în cosmetică sau aromaterapie, datorită beneficiilor sale miraculoase. Cu mii de ani în urmă, în Egiptul, Grecia şi Roma antică, această plantă era folosită ca leac din ierburi. Frunze uscate au fost găsite chiar şi în piramidele egiptene.

Această plantă miraculoasă conţine vitaminele A şi C, riboflavină, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacină, fosfor şi zinc. Printre beneficiile sale amintim:
 
Stimularea secreţiei sucului biliar şi colirea bilei în intestine. Acest lucru facilitează digestia grăsimilor.
Detoxifierea organismului.
Tratarea diareei, a meteorismului, a bolborismelor şi a crampelor intestinale.
Prevenirea infecţiilor tubului gastric, pentru că are proprietăţi de dezinfectare.
Prevenirea infecţiilor respiratorii, datorită mentolului ce se găseşte în frunzele şi florile de mentă în cantităţi mari.
Ajută la combaterea răcelilor prin inspirarea vaporilor de mentol. De asemenea, este folositoare şi celor care tuşesc din cauza fumatului, de exemplu, pentru că ajută la eliminarea expectoraţiilor.
Îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.
Inhibă apetitul, fiind utilizată pentru a scăpa de kilogramele în plus.
Revigorarea şi intinerirea pielii.
Sporirea circulaţiei subcutanate, ce este utilă pentru circulaţie pariferică proastă.
Eliminarea oboselii picioarelor.
Inhibă agresivitatea.
Este un bun tonic nervos, motiv pentru care este folosită în aromaterapie.
Ameriorarea durerilor musculare şi articulare, cele din reumatism şi artroză.
De asemenea, are şi un uşor efect antibiotic.
Ajută în tratarea acneei şi a altor iritaţii de piele, datorită efectului antiseptic, astringent, antioxidant şi răcoritor.
 
De regulă, menta este consumată sub formă de ceai. De exemplu, dacă vrei să ai un somn mai odihnitor, poţi bea o cană de ceai de mentă înainte de culcare. Poţi bea acest ceai şi în momentele în care ai probleme cu digestia (balonare, gaze). Dacă te confrunţi cu episoade de diaree, ceaiul de mentă este o soluţie excelentă, pentru că are proprietatea de a calma stomacul. 
 
Chiar şi dacă ai probleme cu creşterea părului nedorit poţi consuma constant acest ceai, au arătat diferite studii! De asemenea, dacă ţi se întâmplă să îţi fie greaţă după masă, din cauza sarcinii sau din diferite alte motive, menta te va ajuta. Să nu uităm că diminează şi crampele menstruale şi alte spasme musculare şi calmează colicile intestinale.
 
Atenţie! Menta nu este recomandată femeilor care alăptează sau sunt însărcinate, nici copiilor mai mici de 7 ani. Motivul pentru care nu ar trebui să bei mult ceai de mentă când porţi în pântece un copil este posibilitatea de a pierde sarcina din cauza acestuia. Cu toate acestea, poţi bea puţin pentru a reduce greţurile de dimineaţă.
 
Tu cunoşteai aceste beneficii ale mentei?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.