Beneficiile ceaiului verde pentru sănătate și frumusețe

Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care o poți consuma. Află care sunt beneficiile acestuia pentru sănătate și frumusețe.

Descoperit de către chinezi în urmă cu peste 4000 de ani, ceaiul verde are numeroase beneficii pentru sănătate și, implicit, pentru frumusețe. Fiecare dintre noi ar trebui să consume măcar o cană pe zi, fie cald sau răcit, a doua variantă fiind preferata multora pe timp de vară.



Iată care sunt beneficiile ceaiului verde:

Ajută la arderea caloriilor. Ceaiul verde conține polifenoli care produc căldură suplimentară în organism. Astfel, caloriile sunt arde mai rapid, acest ceai fiind un aliat al persoanelor care vor să slăbească.

Luptă împotriva cancerului. Acest ceai conține epigallocatechin gallate, care ajută în lupta cu celulele canceroase.

Reduce riscul accidentului vascular cerebral. AVC poate cauza dizabilități fizice, tulburări de memorie, modificări ale emoțiilor, ale rațiunii și alte percepțiilor.

Citește și: 10 utilizări alternative pentru pliculețele de ceai 

Luptă împotriva intoxicațiilor alimentare. Ceaiul verde conține catechine care distrug bacteriile și toxinele produse de acestea.

Te energizează. Acest ceai conține cofeină în cantități moderate. Astfel, îți permite să te energizezi, dar nu întâmpini problemele cauzate de cafea (precum insomnia sau hipertensiunea).

Menține igiena orală. Ceaiul verde poate preveni apariția cariilor, suprimă formarea plăcii bacteriene și te ajută să scapi de respirația neplăcută.

Menține tinerețea. Fiind bogat în antioxidanți, ceaiul verde poate încetini procesul de îmbătrânire.

Poate vindeca durerile de cap. Unul dintre motivele pentru care chinezii consumă ceai verde este tratarea durerilor de cap.

Poate vindeca depresia. Ceaiul verde este folosit și pentru a vindeca această boală.

Previne artrita. Ceaiul verde este bogat în EGCG, care poate reduce inflamarea și durerea articulațiilor.

Face părul mai strălucitor. Fierbe 15 minute ceaiul verde, apoi așteaptă să ajungă la temperatura camerei. Toarnă-ți apoi ceaiul peste păr, așteaptă 10 minute, apoi spală-l cu șampon.

Îndepărtează cearcănele. Dacă folosești ceai verde la pliculete, nu le arunca! Aplică-le pe suprafața ochilor pentru 5 minute, pentru a scăpa de cearcăne.

Citește și: Accelerează-ți metabolismul cu ceai verde

Contraindicații

Ceaiul verde nu ar trebui consumat de:

  • seara, de mamele care alăptează (cofeina ajunge în lapte, iar cel mic poate suferi de insomnie)
  • persoanele care suferă de ulcer sau duedenită (poate produse dureri în zona abdominală)
  • persoanele care asimilează greu calciul
  • în exces la persoanele hipotensive
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.