Beneficiile ceaiului negru pentru sănătate și frumusețe

Ceaiul negru este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care o poți consuma. Află care sunt beneficiile acestuia pentru sănătate și frumusețe.

Ceaiul negru a apărut în urmă cu 4000 de ani în China și este o băutură mai aromată decât alte tipuri de ceai. Are un conținut mare de cafeină și un gust puternic, iar atunci când a ajuns în Europa era preferatul aristocraților.Ce beneficii are ceaiul negru?

Te menține tânără. Ceaiul negru este bogat în antioxidanți, care te ajută să-ți menții tinerețea și sănătatea.

Te energizează. Pentru că are un conținut mare de cafeină, acest tip de ceai te menține plină de energie pe toată durata zilei.

Ajută la slăbire. Ceaiul negru este bogat în teină și polifenoli, care stimulează procesul de ardere a grăsimilor. Bineînțeles, nu conține nici calorii, decât dacă îl îndulcești.

Întărește sistemul imunitar. Acest tip de ceai conține substanțe care ajută la întărirea sistemului imunitar, făcându-te mai sănătoasă.

Menține sănătatea orală. Ceaiul negru te poate ajuta să împiedici formarea cariilor.

Menține sănătatea sistemului digestiv. Ceaiul negru poate reduce inflamațiile intensinale și ameliorează simptomele afecțiunilor gastrice.

Citește și: Beneficiile ceaiului verde pentru sănătate și frumusețe 

Previne bolile cardiovasculare. Reușește să protejeze arterele și sângele, reduce riscul apariției cheagurilor de sânge și stimulează mușchiul cardiac.

Îmbunătățește activitatea creierului. Ceaiul negru îmbunătățește atenția și concentrarea, stimulează circulația sângelui către creier și protejează împotriva bolii Parkinson.

Previne cancerul. Dacă este consumat în mod regulat, ceaiul verde poate preveni apariția anumitor tipuri de cancer.

Te scapă de cearcăne. Dacă folosești ceai negru la plicuri, nu le arunca! Pune-le pe ochi, pentru a reduce umflarea și cearcănele.

Oferă părului strălucire. Pune la fiert 6 căni de apă cu 3 plicuri de ceai, apoi lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei. Clătește părul cu ceai, lasă să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă călâie.

Contraindicații

Ceaiul negru nu ar trebui să fie consumat de femeile însărcinate sau care alăptează, copiilor până-n 6 ani și persoanelor anemice.

De asemenea, nu consuma mai mult de 3 căni de ceai negru pe zi. Consumul prea mare poate provoca insomnie, amețeală, dezechilibru și stări de leșin.

Citește și: Ce beneficii are cafeaua verde 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.