Beneficiile căpșunilor pentru sănătate și frumusețe

Nu obișnuiești să consumi căpșuni? Foarte rău, pentru că nu ar trebui să îți lipsească din alimentație, în special în sezonul cald! Află ce beneficii pentru sănătate are și încearcă rețetele pe care le-am ales pentru tine.

Căpșunile sunt bogate în vitaminele C, B1, B2 și E, fosfor, calciu, magneziu, proteine, sodiu, fier, potasiu și acid salicilic. 100 g de căpșuni au 32 calorii, 0,9 g proteine, 7,7 g carbohidrați și 2 g fibre.

Ce beneficii au căpșunile?

Beneficii pentru sănătate:

Întăresc sistemul imunitar. În special dacă te simți deseori obosită sau te îmbolnăvești repede, ar trebui să consumi mai multe căpșuni. Aceste fructe stimulează imunitatea, ajutându-te să îți menții organismul sănătos.

Mențin vederea sănătoasă. Mulțumită proprietăților antioxidante, căpșunile pot preveni apariția cataractei. În plus, mențin sănătatea corneei și a retinei.

Luptă împotriva cancerului. Datorită luteinei, a zeaxantinei și a acidului elagic, căpșunile îți pot salva, astfel, viața.

Mențin presiunea sângelui la o valoare normală. Acest lucru este posibil datorită conținutului mare de potasiu.

Mențin sănătatea oaselor. Datorită potasiului, a magneziului și a vitaminei K, căpșunile te ajută să ai oase puternice.

Beneficii pentru frumusețe:

Întârzie apariția ridurilor. Distrugerea colagenului reprezintă principala cauză a apariției ridurilor, iar căpșunile reușesc să prevină acest lucru. În plus, păstrează elasticitatea pielii.

Îți mențin tenul curat și sănătos. O mască de față din 4-5 căpșuni mixate la blender cu o lingură de suc de lămâie și una de iaurt te pot ajuta să scapi de punctele negre și de coșuri, să elimini excesul de sebum și să să micșorezi porii. Stai cu această mască pe față timp de 20 de minute, apoi spală-te cu apă călduță.

beneficii capsuni

Rețete cu căpsuni:

Gustare cu ricotta și căpșuni

Căpșuni cu pesto de fistic

Salată cu căpșuni și brânză gorzonzola

Cocktail Daiquiri cu căpșuni

Îngheţată de căpşuni

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.