Ce beneficii aduce înotul

Sezonul cald vine cu petreceri, iubiri de-o vară, vacanțe și, inevitabil, ieșiri la mare sau la piscină. Deși e relaxant să stăm pe plajă sau pe șezlong să ne bronzăm, în timp ce citim o carte bună și sorbim dintr-un pahar de limonadă, nu trebuie să uităm de beneficiile importante ale înotului.

Ce beneficii aduce înotul?

Te ajută să faci sport într-un mod plăcut

Deși știi că sportul este foarte important pentru sănătate, nu te simți suficient de motivată pentru a te ține de antrenamente? Soluția este să găsești o modalitate plăcută și distractivă de a face sport, precum înotul.

Crește rezistența corpului

Pentru că apa este de 12 ori mai densă decât aerul, trebuie să faci mai mult efort pentru a înota decât atunci când alergi, de exemplu. Astfel, îți vei crește rezistența corpului.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Înotul este un exercițiu cardio, care ajută inima să pompeze sânge mai bine. Astfel, riscul apariției bolilor cardiovasculare poate scădea.

Te scapă de stres

Înotul este considerat de unele persoane o formă de meditație, pentru că îți golești mintea și de concentrezi pe mișcări și respirație. De asemenea, acest sport eliberează endorfine, care scad nivelul stresului.

Antrenează întregul sistem muscular

Înotul este considerat cel mai bun sport, pentru că întreaga musculatură este stimulată constant.

Protejează sistemul osos și articulațiile

În timpul înotului, greutatea corporală se dispersează, deci nu vei pune presiune pe articulații, iar oasele sunt bine protejate.

Tu cât de des înoți? Cunoșteai beneficiile acestui sport?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.