Beneficii decisive și etapele tratamentului cu implant dentar

Dacă este necesară înlocuirea unuia sau mai multor dinți, indiferent de cauză, tratamentele cu implant dentar oferă cele mai bune rezultate. Această tehnică medicală realizează înlocuirea cu succes a rădăcinei, elementul artificial inserat putând să susțină o lucrare fixă fără a afecta dinții învecinați.

Organismul va accepta fără probleme acest tratament și va susține întreaga lucrare exact ca pe un dinte natural, iar motivul este simplu: tratamentul cu implant dentar implică folosirea materialelor biocompatibile la realizarea rădăcinii artificiale.

Fiindcă implantul dentar reprezintă, în momentul de față, soluția recomandată și aleasă atât de medici, cât și de majoritatea pacienților, în rândurile ce urmează vei putea descoperi câteva beneficii decisive pe care specialiștii din cadrul clinicii Dental Excellence le-au identificat în raport cu tratamentele cu implant dentar.

Ce beneficii poate asigura un implant dentar?

– În primul rând, acest tratament previne sau oprește procesul de resorbție osoasă care începe odată cu desprinderea dintelui natural. Dacă înlocuiești din timp dintele pierdut, vei reuși să eviți tratamentele complexe rezultate în urma resorbirii osului.

– Implantul dentar este un dispozitiv medical foarte durabil. Îngrijit în mod corespunzător, dintele artificial te va putea servi întreaga viață.

– În momentul desprinderii unui dinte, dinții învecinați vor începe să migreze pentru a acoperi golul rezultat, însă implantul dentar va împiedica acest fenomen, protejându-ți dantura și fizionomia.

– Funcționalitatea și stabilitatea oferite de un implant dentar sunt cel puțin la fel de bune ca în cazul unui dinte natural, motiv pentru care te vei putea bucura în continuare de alimentele preferate.

– Un zâmbet complet îți va redeschide apetitul pentru comunicare și socializare, astfel ajutându-te să recapeți încrederea în tine.

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar?

– Primul pas în orice tratament stomatologic este consultația. În urma acesteia, se va stabili dacă implantul dentar este soluția potrivită pentru tine. Medicul va avea în vedere starea ta de sănătate și va analiza radiografia panoramică.

Pentru a cunoaște volumul de os disponibil, este necesară radiografia 3D (CT) a osului în care se va insera rădăcina artificială. În majoritatea cazurilor, însă, tratamentul cu implant dentar este soluția optimă.

– Stabilirea planului de tratament. În urma ”cântăririi” tuturor informațiilor, specialistul în implantologie va realiza un plan de tratament ce va cuprinde toate intervențiile necesare pentru a atinge rezultatul vizat, costurile și timpul estimat.

– Anestezia și intervenția chirurgicală. Succesul acestei etape va fi decis de 3 factori: materialul biologic al pacientului, calitatea materialelor utilizate și experiența medicului. Vei fi sub anestezie pe tot parcursul intervenției, așadar nu vei simți durere.

Medicul va face o incizie la nivelul gingiei (pentru a expune osul în care se va insera implantul dentar propriu-zis), după care va crea un canal în osul alveolar. În cazul în care volumul osului nu este suficient, specialistul va recomanda adiția osoasă, procedură ce va mări volumul de os și va conferi stabilitate dintelui artificial. Intervențiile de inserare a implantului dentar durează aproximativ 20 de minute.

– După circa o săptămână de la intervenția de inserare a implantului, firele de sutură vor fi extrase din gingie.

– Perioada de vindecare. După inserare, rădăcina artificială are nevoie de timp (3-4 luni) pentru a se integra în os. Practic, procesul de osteointegrare este fuzionarea țesutului osos viu cu șurubul din titan (material biocompatibil) ce reprezintă implantul dentar propriu-zis.

Etapa de osteointegrare este urmată de atașarea bontului protetic, iar ultima piesă montată va fi coroana dentară. Aceasta este și singurul element aflat la vedere, motiv pentru care coroanele dentare imită perfect aspectul unui dinte natural sănătos.

 

 

Sursă:  iAgency

Sursă foto: unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.