Beauty detox: ce sa mănânci să fii frumoasă

Chiar trebuie să adoptăm regimul alimentar al iepurașilor pentru a avea o piele radioasă ? Neah, îți arătăm noi calea muuult mai simplă (și mai gustoasă)!

Atunci când vrei să pornești pe drumul detoxifierii, trebuie să iei în calcul faptul că toxinele provin din mai tot ce te înconjoară, nu doar din hrană. Însă efectele vizibile unui detox pot fi obținute consumând câteva alimente sănătoase, al căror consum îți va intra ușor-ușor în reflex, iar tu vei arăta fresh tot timpul.

Sigur, dintre acestea nu fac în niciun caz parte alimentele procesate, zaharurile rafinate, lactatele (au potențial inflamator ridicat), glutenul și aparent inofensivii îndulcitori artificiali, cu excepția extractului de stevie. Ce-ți mai rămâne de mâncat? Ei, destule, însă important este să nu le ignori pe cele ce urmează:

Varză roșie
Are de șapte ori mai multă vitamina C decât cea de culoare verde, reușind să suplinească pînă la 75% (un castron mic) din necesarul zilnic de vitamina C. În plus, este un aliat de nădejde dacă vrei să scapi de „laba gâștii” (care, poate nu știai, poate fi un indiciu că nivelul de cortizol din organism este crescut).

Sfeclă roșie
Dacă o incluzi zilnic în sucuri, salate sau alte preparate, sfecla roșie va fi principalul actor în actul detoxifierii, grație potențialului său diuretic, stimulând puternic sistemul limfatic (deci vei scăpa și de pungile de sub ochi), dar vei observa că și albul ochilor se va potența. În plus, este alimentul „premium” recomandat pentru oxigenarea sângelui.

Pătrunjel
Vedeta sucurilor pentru detoxifiere (alături de orzul verde), pătrunjelul este o bombă cu clorofilă. Dacă ai celulită sau dacă vrei să o previi, consumă-l sub formă de salată, sos pesto sau în sucuri, alături de alte verdețuri miraculoase precum spanacul crud.

Citrice
Aportul de vitamina C nu e niciodată prea mult, iar delicioasele fructe acrișoare nu doar ajută la stimularea producției de colagen, ci îți satisfac și pofta de „ceva bun”.Dar pentru ca acestea să fie maxim eficiente, se recomandă să fie consumate pe stomacul gol, înainte cu două ore de masa de dimineață.

Proteine din semințe
Eliminând carnea din dietă, dar și proteina „albă”, trebuie să o suplinești din surse vegetale, iar nucile, semințele crude de floarea soarelui și susanul sunt în topul alimentelor ideale în timpul unei cure de detoxifiere. În plus, consumul lor îmbunătățește vizibil aspectul pielii, dând tenului strălucire, tonus și elasticitate.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise