Bauturi racoritoare de vara

Nu știi ce poți bea în această vară călduroasă? Ți-am pregătit noi câteva rețete delicioase și sănătoase!

Hidratarea este foarte importantă, mai ales în timpul verii. Pentru a ne putea răcori, trebuie să transpirăm, dar pentru a face asta e necesar să fim suficient de hidratate. Dacă apa ți se pare prea… banală, iar la sucurile din comerț preferi să renunți (motiv pentru care te felicităm!), am strâns pentru tine câteva rețete pe care să le încerci.

Organismul nostru are nevoie de hidratare pentru a-și regla temperatura, dar și pentru o mai bună funcționare a creierului, a inimii, a rinichilor; ajută și la funcționarea normală a mușchilor și a articulaților. Să nu uităm nici de pielea ta, pe care o păstrează frumoasă și radiantă.

Înainte de băuturi, însă, nu uita că în această perioadă trebuie să consumi și mai multe fructe și legume (citește aici care sunt beneficiile acestora pentru sănătate), supă și, în general, mese mai ușoare. Aruncă un ochi peste articolul nostru legat de obiceiurile alimentare care te mețin sănătoasă pe timp de vară.

Să începem lista de rețete cu o limonadă cu miere și ghimbir, foarte energizantă și răcoroasă, un adevărat răsfăț în zilele caniculare. Vei avea nevoie de 7 lămâi, 750 ml apă plată, mentă și, pentru siropul de ghimbir, de 7 cm de ghimbir, 150 ml miere și 150 ml apă. Găsești aici modul de preparare.

Apoi, poți încerca un ice tea de piersici, mult mai bun și sănătos decât cele pe care le găsești în magazine. Vei avea nevoie de 4-5 plicuri de ceai verde, 5 piersici coapte, 1-2 linguri cu miere, 1 l apă, zeama de la o lămâie și frunze de mentă. Citește aici cum să îl prepari.

Dacă îți plac merele, îți sugerăm această rețetă de suc de mere de casă, pentru care vei avea nevoie doar de 4 mere ionatane, 2-3 lingurițe cu zahăr din trestie, 2 linguri cu zeamă de lămâie și 125 ml apă. Rețeta o poți găsi aici.

Sau poate îți place zmeura? În cazul acesta, rețeta de limonadă cu zmeură va fi pe placul tău! Vei avea nevoie de 6 lămâi, 3 limete, 200 g zahăr, 1,5 l apă, 300 g zmeură, 1-2 portocale și mentă, iar modul de preparare îl găsești aici.

Nu în ultimul rând, iubitoarele de cafea vor adora rețeta aceasta de granita. Vei avea nevoie de 750 ml apă, 300 g zahăr, 375 ml cafea espresso concentrată și 200 ml frișcă lichidă, iar aici găsești pașii pe care îi urmezi pentru a-ți face cea mai gustoasă băutură care te va răcori vara.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise