Batoane de nuga si ciocolata raw vegan, reteta Jamie Oliver

By  | 

Această reţetă de batoane de nuga si ciocolata raw vegan este foarte sănătoasă, nu este nevoie de coacere, nu conţine gluten, dar este în acelaşi timp foarte gustoasă şi conţine o combinaţie bună de carbohidraţi şi proteine.

Poate te gândeşti că ciocolata îngraşă şi nu este sănătoasă, însă în această reţetă se foloseşte cacao, care este de fapt ciocolată în starea sa pură. Se crede că ar conţine mai mulţi nutrienţi decât pudra de cacao pentru că nu a fost tratată termic la temperaturi foarte ridicate. De asemenea, este o sursă foarte bună de magneziu care ajută muşchii să funcţioneze corect şi reduce oboseala.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru 12 batoane de nuga şi ciocolată:

Pentru stratul de bază:

  • 170 grame curmale
  • 75 grame nuci caju
  • 6 grame nuci pecan
  • 3 linguri sirop de arţar
  • 2 linguri cacao

Pentru topping

  • 1 lingură ulei de nucă de cocos
  • 3 linguri cu vârf cacao
  • 3 linguri sirop de arţar
  • 2 linguri seminte de chia
  • 50 grame curmale
  • 40 grame nuci caju

Mod de preparare:

Pune seminţele de chia într-un bol cu 8 linguri de apă şi lasă deoparte. Pune toate ingredientele pentru stratul de bază într-un blender şi amestecă-le bine, apoi presează amestecul pe fundul unei tăvi adânci.

Apoi, pune toate ingredientele pentru topping în blender alături de seminţele de chia şi mare pare din apă; amestecă-le până se omogenizează. Dacă vrei ca amestecul să fie mai dulce, mai adaugă puţin sirop de arţar şi amestecă iar.

Toarnă amestecul peste stratul de bază, apoi pune tava la congelator pentru cel puţin o oră. După ce este gata, poţi tăia în porţii.

Poţi ţine batoanele la frigider chiar şi o săptămână sau în congelator dacă ai făcut mai multe.

Şi asta e tot! Simplu, nu?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *