Bărbații slăbesc mai repede decât femeile, arată un studiu

Tu și partenerul ați vrea să slăbiți, așa că v-ați hotărât să o faceți împreună? Ai putea fi dezamăgită de rezultate, pentru că un studiu recent arată că bărbații slăbesc mai repede decât femeile.

La studiul efectuat de cercetători de la diferite universități din lume au participat peste 2000 de bărbați și femei supraponderali. Ei au consumat doar 810 calorii zilnic, cele mai multe fiind sucuri și shake-uri. De asemenea, planul alimentar zilnic includea 375 de grame de legume cu conținut scăzut de calorii, precum roșiile, castraveții și salata verde.

După opt săptămâni, rezultatele au arătat că bărbații din dietă pierduseră în medie mai multă greutate decât femeile. Mai exact, bărbații au slăbit în medie 11,8 kilograme, iar femeile 10,2 kilograme.

Mai mult, în urma dietei bărbații au redus și grăsimile corporale într-o cantitate mai mare decât femeile, iar tensiunea arterială și indicele de masă corporală (BMI) au scăzut mai rapid.

Chiar dacă suntem puțin invidioase pe bărbați, nu trebuie să ne simțim descurajate! Poate că bărbații slăbesc mai repede atunci când urmează o dietă, însă trebuie să ne intereseze mai mult rezultatele pe termen lung. De aceea, ar trebui să ai un stil de viață mai activ și să schimbi alimentația cu una mai sănătoasă și echilibrată, nu doar să încerci rețete cu un conținut mai scăzut de calorii.

 

Citește și: Grăsimea corporală: câte tipuri există și care sunt diferențele dintre ele? 

Citește și: Gustări pentru fiecare moment al zilei care te ajută să slăbești 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Catriona Harvey-Jenner)

1 comentariu
  1. de la stress 😀 Este bine ca unii chiar mai fac cercetare. Uneori am impresia ca daca in Romania nu se mai face, nu mai exista deloc cercetare 🙂 Mi-am dat refresh acum 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.