Bărbați la shopping: produse masculine pentru super-corp

Am identificat pentru tine cele mai comune probleme cu care se confruntă bărbații și le-am găsit cele mai la îndemână soluții ascunse în raftul de produse masculine.

 

  1. PROBLEMA: Ten uscat. Factorii cei mai comuni care duc la deshidratarea pielii sunt dezechilibrele hormonale, consumul redus de apă – mai ales în condiții de transpirație abundentă – sau factori externi precum aerul uscat și expunerea neprotejată la soare. Însă tenul mai are o sursă traumatizantă, și anume bărbieritul frecvent, care nu îndepărtează doar părul, ci deposedează pielea de stratul de grăsime rezultat din mecanismul de auto-protecție propriu pielii.

Aplică o cremă hidratantă după fiecare bărbierit, imediat după ce aftershave-ul își face efectul, dar hrănește-ți pielea și în zilele în care nu folosești aparatul de ras, prevenind astfel și blocarea firelor de păr sub piele.NIVEA-MEN-Creme

SOLUȚIA: Nivea Men Creme, cremă universală, 14,95 lei ; Vichy Homme Idealizer Hydratant multi-actions 3Day beard, 107 leiVichy Homme Idealizer Hidratant multi-action, 107 lei;

  1. PROBLEMA: Unghii exfoliate. Aportul sărac de nutrienți (minerale), stresul sau circulația defectuoasă pot duce la exfolierea și subțierea unghiilor. Remediile externe nu pot repara în totalitate această afecțiune (poate doar capsulele cu vitamina A să aibă efect), însă un supliment alimentat pentru unghii ar putea favoriza întărirea unghiilor, iar cele mai multe dintre acestea vizează și părul, în cazul în care exfolierea unghiilor a venit la pachet cu căderea părului.

SOLUȚIA: Solgar Skin, Nails and Hair formula, 60 leiSKIN_NAILS_AND_HAIR 60 lei

 

  1. PROBLEMA: Transpirație abundentă. Fie că mergi la sală ori ba, transpirația exagerată poate să-ți afecteze serios imaginea. Există în farmacii sau raionul de produse masculine și suplimente alimentare care promit reglarea glandelor sudoripare, însă e bine să consulți mai întâi un medic endocrinolog.

Cât despre remediul cel mai la îndemână, trebuie să știi antiperspirantele de ultimă generația au evoluat într-atât încât pot chiar proteja pielea de sursele de căldură (până la 50 de grade Celsius), fiind potrivite atât în cazul transpirației rezultate în urma efortului și căldurii excesive cât și celei cauzate de stres.

SOLUȚIA: FA Men Xtreme heat control deo spray, 11,39 leiFA MEN XTREME-HeatControl_Deodorant Spray_11,39 RON

 4. PROBLEMA: Parfum insesizabil. Pielea uscată face ca parfumul aplicat să se evapore mult mai repede. În plus, interferența cu alte produse de îngrijire (deodorantul, aftershave-ul) poate altera și chiar diminua mirosul parfumului.

Hidratează-ți pielea imediat după duș (crema hidratantă de corp pătrunde mult mai bine în pielea umedă), pentru ca parfumul să nu se mai estompeze atât de repede. Și procură-ți produsele complementare din gama parfumului tău, care să nu influențeze percepția celor din jur și să-i intensifice notele.

SOLUȚIA: Dior Sauvage Deo Stick7761337_0000

 

  1. PROBLEMA: Piele aspră pe corp. Nu trebuie să fii stripper sau ceva de genul pentru a-ți hidrata corpul cu ulei sau cremă. Pielea uscată, care ține și se simte aspră la atingere, poate fi un semn că ești mai stresat ca de obicei, însă poate fi și o consecință a expunerii la aer condiționat, poluare, supraîncălzire, etc.

Folosește o cremă special adaptată pielii bărbaților (există diferențe între pielea femeilor și cea a bărbaților: Pielea unui bărbat conţine mai mult androgen decât estrogen şi produce mai mult sebum, de unde și nevoia de tratamente diferite pentru fiecare.)

SOLUȚIA:  Sabon Gentleman Body Lotion all skin types, 75 leibody_lotion__round_bottel____gentleman_fragrance_75 e

  1. PROBLEMA: Abdomen fără… pătrățele. Lucrezi din greu la sală dar nu ești foarte mulțumit de rezultate iar six-pack-ul nu e chiar vizibil cu ochiul liber? Nu dispera, e nevoie de efort continuu și susținut, dietă și mai ales voință!

Poți interveni, în să, și din exterior, cu un stick special pentru abdomen (oferta de produse masculine e din ce în ce mai variată, nu?), care combate depozitele de grăsime de pe burtă, tonifică și remodelează zona, grație ingredientelor sale active, eficiente în mobilizarea grăsimii localizate și drenarea fluidelor.

SOLUȚIA: Collistar SOS Perfect Abdominals Stick, 148 leiproduse masculine

  1. PROBLEMA: Crampe musculare. Efortul depus la sală se lasă deseori cu crampe musculare nedorite, însă acestea pot fi și o consecință a deshidratării, oboselii, circulației defectuoase a sângelui. Dacă ai astfel de manifestări în mod frecvent, ar fi bine să își faci o programare la medicul de familie. În cazul în care ești sigur că sunt doar din cauza sportului, te poți rezuma la o cremă pentru crampe cu arnică sau, de ce nu, cu venin de viperă, un remediu cu tradiție în acest sens.

SOLUȚIA: Faviammodytes Cremă cu venin de viperă, 35 leicr_bio_masajCETA Sibiu Crema Esentiala cu arnică, 15,9 leicrema esentiala

 

 

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.