Avatar 2 va fi filmat in padurea amazoniana

Dupa o vizita de trei zile in regiunea amazoniana Big Bend, Cameron a aflat de problema oamenilor din zona de la organizatia ecologista Amazon Watch. Parti masive din padure urmeaza a fi distruse in Amazon pentru construirea unui urias hidrobaraj, numit Belo Monte.

„Am aflat de la prietenii mei de la Amazon Watch ca hidrobarajul Belo Monte ameninta cu distrugerea unor teritorii mari de padure”, a declarat regizorul filmului Avatar. „Am vrut sa vizitez regiunea si sa aflu mai multe despre acest proiect”, a adaugat el.

In perioada 28-39 martie, Cameron a calatorit de-a lungul raului Xingu pe care urmeaza sa fie construit barajul hidroelectric pentru a vedea padurea si pentru a cunoaste comunitatile care vor fi afectate de proiectul Belo Monte.

„Exista intotdeauna alte solutii daca oamenii inteligenti isi pun vointa in rezolvarea unei probleme”, a declarat Cameron.

Un studiu WWF arata ca daca Brazilia ar investi doar o fractiune din costul hidrobarajului in eficienta energetica, s-ar genera de 14 ori mai multa energie decat ar produce proiectul Belo Monte si s-ar face economie la electricitate de pana la 19 miliarde de dolari.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.