Aromaterapie pentru zile mai bune

Nu voi încerca să te conving că aromaterapia îţi poate schimba dispoziţia. Dar insist să încerci! Da, lunea poţi munci cu entuziasm, iar toropeala de la amiază poate fi combătută şi altfel decât prin somn. Inspiră…

Este… LUNIO combinaţie de tămâie şi mentă este fondul olfactiv perfect pentru un start în forţă, la început de săptămână. Tămâia poate „ascuţi” mintea, în vreme ce menta menţine gradul de alertă al organismului la cote înalte. Aplică câte o picătură din fiecare pe o pânză sau într-un pahar de vin curat (un difuzor de arome improvizat), şi inhalează aromele inspirând adânc de cinci ori. „Respiraţia alertă face canalele nazale mai înguste, deci nu vei beneficia din plin”, arată Hope Gillerman, fondaroarea Gillerman Cosmetics, deci nu te grăbi.

Este… MARŢI

Cercetările arată că nivelul de stres tinde să crească în a doua zi a săptămânii. S-a dovedit însă că lavanda deţine proprietăţi calamnte, anti-anxietate. Aplică în zonele tensionate – în spatele urechilor, pe partea de sus a umerilor şi în spatele gâtului, masând cu ajutorul unui aparat cu rolă.

Este… MIERCURI

Simţi că te cuprinde nerăbdarea de a încheia săptămâna, dar eşti abia la jumătatea drumului… „Eucaliptul te poate ajuta să-ţi limpezeşti mintea şi să te simţi mai inspirată,” spune Amy Galper, director executiv şi fondatoare a Institutului de Aromaterapie din New York. De dimineaţă, scapă două picături în şamponul tău. Scalpul uman are în jur de 100.000 de foliculi prin care uleiurile esenţiale pot fi absorbite în sânge, arată Galper.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de septembrie a revistei Cosmopolitan România.

Foto: iStock/Guliver. Text: Ana-Maria Prunariu

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.