Arnold Schwarzenegger, de la Terminator la Captain Planet

Schwarzenegger a lansat saptamana aceasta reteaua climatica R20, o alianta a liderilor regionali care s-au angajat sa colaboreze impotriva schimbarilor climatice.

„Am crezut intotdeauna in actiunea la nivel global. Tot ce am facut a fost in ideea de a avea o dimensiune globala, fie ca a fost vorba de fitness, de bodybuilding, de actorie sau showbusines”, a declarat guvernatorul Californiei.

Schwarzenegger sustine ca se vede mobilizand opinia publica si investitiile pentru sustinerea proiectelor de tehnologie curata din intreaga lume, care ar putea duce la incetinirea ritmului in care se incalzeste planeta.

Insa Schwarzenegger nu va adopta modelul lui Al Gore, pasionat de prezentarile stiinfice. Strategia prin care vrea el sa convinga publicul prevede evitarea cuvintelor „schimbari climatice” si „gaze cu efect de sera”, despre care crede ca nu sunt bine receptate de public. De asemenea, el considera ca activistii de mediu ar trebui sa nu mai fie atat de implicati si de interesati de politica, ci mai degraba de obiectivele de mediu.

Scopul grupului R20 este de a reuni proiectele de tehnologie curata in statele in curs de dezvoltare prin obtinerea de finantari din statele industrializate. Prima etapa de proiecte va cuprinde instalarea acoperisurilor albe, care reflecta soarele si pastreaza racoarea in locuinte.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.