Ar trebui să NU facem duș în fiecare zi?

Ne-am obișnuit să ne spălăm zilnic, dar oare este mai sănătos să nu facem asta? Iată cât de des ar trebui, de fapt, să facem duș.

Ne spălăm zilnic pentru a fi curați, sănătoși și relaxați și nu ne putem imagina viața fără săpun, gel de duș și șampon. Totuși, se pare că acest obicei este, de fapt, dăunător în special sănătății pielii noastre și este suficient să ne spălăm de două ori pe săptămână.

Iată de ce nu ar trebui să faci duș zilnic:

Nu ești atât de murdară precum crezi. Sigur, dacă ai fost la sală sau ai făcut alt efort fizic, ești transpirată și ar trebui să faci un duș. Dar, în cazul în care nu transpiri mult în fiecare zi, nu ai de ce să te speli atât de des.

Citește și: Cum reduci cantitatea de mâncare pe care o arunci? 

Dușurile zilnice curăță și bacteriile sănătoase. În teorie e bine să ne spălăm, însă nu putem alege ce anume curățăm de pe piele. Există anumite bacterii sănătoase de care corpul nostru are nevoie!

Pielea ți se usucă. Mai ales dacă folosești apă foarte caldă sau fierbinte, pielea ta se va usca mult mai repede dacă te speli zilnic. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că pielea este curățată și de sebumul de care are nevoie.

Părul ți se usucă. Dacă obișnuiești să îți speli și părul zilnic, acesta va avea de suferit. Oricât de gras ar fi părul tău, poți folosi pudră de talc sau șampon pentru a-l spăla măcar la două-trei zile.

Citește și: Cum să ai un stil de viață eco 

Irosești apă. Nu în ultimul rând, ar trebui să ne pese mai mult de planeta noastră! Pe cât posibil, fă duș în loc să umpli cada cu apă și încearcă să închizi apa atunci când nu o folosești – de exemplu, când îți șamponezi părul.

Tu cât de des faci duș?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.