Apa fiarta, cel mai bun tratament

Te-ai ȋntrebat vreodată de ce ȋn mai toate ţările asiatice şi arabe se bea apă fiartă şi nu cea ȋmbuteliată sau foarte rece, de la firigider? Nu este vorba doar de motive practice ca faptul că temperaturile ridicate ar putea distruge proprietăţile apei, ci şi faptul că din cele mai vechi timpuri, specialiştii orientali ȋn medicină au recomandat apa fiartă ȋn prealabil pentru a menţine o digestie optimă şi, implicit, un corp sănătos şi fără probleme.

Principiul de bază este acela că apa fiartă ȋn prealabil ȋşi menţine proprietatea de a fi caldă chiar dacă  revine la temperatura camerei (evident, atât timp cât nu o pui la frigider sau mai rău, la congelator).Ȋn medicina indiană Ayurveda este recomandată o dietă care să includă cât mai multe alimente şi condimente care au proprietatea de a fi calde (ca mâncarea gătită, de exemplu) şi reducerea pe cât posibil a celor “reci” (salate, tot ce este de la conservă sau semi-preparat) pentru a menţine un corp cu o digestie perfectă.

21 trucuri magice pentru frumusetea ta

Digestia, atât ȋn Ayurveda, cât şi ȋn medicina tibetană, chineză sau arabă, stă la baza unui organism sănătos şi fără o temperatură internă ridicată, care să poată descompune şi digera alimentele rapid, corpul devine “greu” – face depozite de grăsime, organele nu mai funcţionează optim, iar bolile apar ȋn scurt timp.

Astfel, adoptarea unui obicei atât de simplu precum a ȋnlocui apa ȋmbuteliată pe care o bem de-a lungul zilei cu una fiartă ȋn prealabil şi ţinută ȋn termos sau ȋn sticlă ne poate face mai sănătoase. De asemenea, faptul că-ţi vei menţine temperatura corpului ridicată te va scăpa de cruntele dureri menstruale şi-ţi va face sistemul imunitar mai puternic.

Ȋncepe-ţi ziua cu un pahar de apă caldă ȋn care ai adăugat lămâie sau miere (ȋn cazul ȋn care ai probleme cu constipaţia). Lămâia devine alcalină ȋn organism, echilibrând ph-ul care dacă este acid transformă corpul ȋn mediul perfect pentru apariţia bolilor, inclusiv a celor cronice. Ȋn scurt timp vei vedea cum pielea va deveni mai curată, vei avea mai puţină celulită, vei digera mai bine şi nu te vei mai ȋmbolnăvi.

Mierea pe de altă parte are proprietăţi antifungice şi antibacteriene, eliminând toxinele şi reducând inflamaţiile din organism ȋn timp ce-l hrăneşte cu vitamine şi minerale.

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise