Apa de castraveti cu lamaie si menta – cel mai bun detox pentru piele si corp

Detoxifierea nu este doar o fiţă a vremurilor moderne – deşi, ca toate lucrurile intens mediatizate, poate deveni un concept enervant pe care îţi vine să îl ignori doar aşa, pentru a evita spiritul de turmă. Adevărul e că ai nevoie de detox pentru a-ţi menţine sănătatea şi frumuseţea. În organism se acumulează inevitabil toxine şi, deşi corpul uman este capabil să se auto-detoxifice, nu o poate face complet, şi nici la nesfârşit.

Trebuie să îi dai şi tu o mână de ajutor si aici intervine apa de castraveţi cu lămâie şi mentă. Nu e o găselniţă tocmai nouă, dar în ultima vreme câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi. Şi pe bună dreptate, deoarece este alternativa sănătoasă la drasticele cure de detox cu sucuri-minune care te lasă slăbită, şi la propriu, şi la figurat.

Apa de castraveţi cu lămâie şi mentă detoxifică, hidratează, previne şi tratează boli, slăbeşte şi, în plus, are un gust delicios. Nu prezintă niciun risc pentru sănătate (atâta timp cât sistemul digestiv şi imunitar funcţionează la parametri normali), dimpotrivă, previne şi tratează o mulţime de afecţiuni, pe lângă faptul că „face curăţenie” în organism. Poţi să o bei în fiecare zi, să mănânci în mod normal şi să te bucuri de un organism sănătos, atât în interior, cât şi în exterior!

De ce lămâie, mentă şi castraveţi?

Fiecare în sine este un super-aliment. Combină-le, şi o să obţii o băutură plină de nutrienţi şi beneficii minunate pentru sănătate şi frumuseţe!

Castraveţi. Conţin un procent uimitor de 95% apă (ceea ce înseamnă că elimină toxinele şi în acelaşi timp hidratează corpul şi pielea), plus majoritatea vitaminelor şi mineralelor de care organismul are nevoie zilnic: vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc.

Castraveţii au proprietăţi anticancerigene deoarece conţin lignani, nişte compuşi care s-au dovedit eficienţi în prevenirea cancerului ovarian, de sân şi uterin; tratează diabetul, deoarece conţin un hormon care activează producţia de insulină; reduc nivelul de colesterol, graţie conţinutului de steroli, şi reglează presiunea sângelui deoarece conţin mult potasiu, magneziu şi fibre.

Fibrele, conţinutul mare de apă şi caloriile puţine fac din castravete leguma ideală pentru eliminarea kilogramelor în plus. Detoxifică sistemul digestiv, încurajând digestia, şi, dacă e consumat zilnic, acţionează ca remediu pentru constipaţia cronică. Adaugă la toate acestea rolul important pe care îl are siliciul din castravete în menţinerea sănătăţii muşchilor şi oaselor şi vei înţelege de ce această legumă este un super-aliment.

Lămâie. Amplifică puterea detoxifiantă a apei de castraveţi, deoarece sucul de lămâie curăţă şi alcalinizează organismul. În plus, conţine vitamina C (antioxidant şi anti-inflamator care contribuie la prevenirea îmbătrânirii premature), creşte imunitatea şi stimulează tractul digestiv, acţionând împotriva constipaţiei, arsurilor şi gazelor.

Mentă. Pe lângă gustul proaspăt şi răcoritor, frunzele de mentă conţin uleiuri volatile (mentolul din ele produce o uşoară anestezie a mucoasei gastrice, cu alte cuvinte „taie” greaţa), taninuri cu proprietăţi dezinfectante şi flavonoizi care stimulează secreţia şi eliminarea bilei. Menta ajută digestia şi este un remediu excelent pentru tulburările intestinale (sindromul colonului iritabil, indigestie, crampe stomacale etc.), precum şi pentru tuberculoză, rinită alergică şi respiraţia urât mirositoare.

Cu atâtea ingrediente puternice, nu e de mirare că apa de castraveţi cu lămâie şi mentă acţionează pe mai multe direcţii: detoxifică organismul, îl hidratează şi îl protejează de boli, te scapă de kilogramele în plus şi îţi lasă pielea catifelată şi strălucitoare.

Reteta apa de castraveti cu lamaie si menta

Ingrediente

  • 3 litri apă plată
  • 1 castravete de dimensiune medie
  • 2-3 lămâi mici
  • 10-12 frunze de mentă

Spală bine lămâile şi castravetele, apoi taie-le rondele. Pune-le într-un recipient din sticlă, acoperă cu apă şi lasă la frigider cel puţin patru ore sau peste noapte (dacă vrei că aromele să fie mai intense).

Nu lăsa fructele în apă mai mult de 24 de ore, deoarece pot dezvolta bacterii. Oricum până atunci nutrienţii din ele vor fi trecut în apă, aşa că le poţi scoate şi bea apa fără ele. Este însă recomandat să consumi toată băutura cât timp e proaspătă.

Nu curăţa castraveţii de coajă, deoarece acolo se găseşte 10% din doza zilnică recomandată de vitamina C! Şi un ultim sfat: nu mânca prea sărat, pentru a evita retenţia de apă în organism.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise