Anticonceptionalele: PRO si CONTRA

Iată câteva dintre cele mai importante argumente pro şi contra anticoncepţionalelor.

Partide de sex mai reuşite.
De acum nu va mai trebui să vă opriţi în momentele cele mai importante şi să stricaţi un orgasm intens pentru a pune prezervativul sau pentru ca partenerul tău să ejaculeze afară.

Deşi are o eficienţă ridicată în a te proteja de o sarcină nedorită, anticoncepţionalele nu te pot proteja şi de bolile cu transmitere sexuală. Dacă ai un partener stabil, faceţi analizele pentru a înlătura orice îndoială şi pentru a vă bucura de partide de sex fără griji. Dacă ai un partener nou, foloseşte întotdeauna prezervativul!

Uită de zilele în care stăteai chircită de durere în pat în perioada menstruaţiei. Pastilele contraceptive îţi regularizează menstruaţia şi o transformă într-o perioadă mai uşor de suportat. În plus, pot dispărea şi problemele acneice.

Anumite efecte secundare îţi pot da mare bătaie de cap în primele luni în care iei anticoncepţionale: sensibilitate crescută în zona sânilor, dureri de cap, greţuri, ameţeli, sângerări permanente. Acestea se manifestă diferit în funcţie de organism. Dacă persistă este bine să întrerupi tratamentul şi să îi ceri ginecologului tău alte pilule.

Unele studii susţin că dacă iei contaceptive orale pe o perioadă mai lungă de 5 ani scade riscul de a dezvolta cancer ovarian. Pe de cealaltă parte, altele susţin că există riscul să devii infertilă dacă le utilizezi prea mult, în combinaţie cu alţi factori precum vârsta sau starea de sănătate.

Un alt dezavantaj al utilizării anticoncepţionalelor este că pot provoca o creştere a tensiunii, de aceea este indicat să le iei după ce faci analizele de rigoare, la recomandarea medicului.

Tu ce fel de experienţe ai avut cu pilulele contraceptive?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.