Animalele cer dreptul la intimitate!

Imaginile cu animale care nasc sau se imperecheaza depasesc linia etica pe care realizatorii de documentare ar trebui sa o respecte, sustine Brett Mills. Acesta a realizat un raport asupra dreptului animalelor la intimitate dupa ce a revazut scene din seria „Marile evenimente ale naturii” realizata de BBC in 2009.

„In loc sa ne gandim sa le lasam in pace, realizatorii de documentare hotarasc ca singura solutie este sa dezvoltam noi tehnologii pentru a le filma”, a declarat Brett Mills.

„Presupunem ca oamenii au dreptul la intimitate, deci de ce nu presupunem asta si pentru alte specii, mai ales cand au un comportament care sugereaza ca nu vor sa fie vazute?”, a adaugat acesta.

Mills a mai spus ca filmarea cu camere miniaturale este un nivel de invadare a intimitatii fata de care majoritatea oamenilor ar fi impotriva. „Cheia in cele mai multe documentare despre viata salbatica este filmarea celor mai intime momente precum imperecherea sau nasterea. Aceste activitati sunt considerate de catre om extrem de private, dar nu recunoastem asta pentru alte specii”, a explicat lectorul.

Acesta a mai spus ca desi pare ciudat sa pretinzi dreptul la intimitate pentru animale, ideea nu ar trebui respinsa, intrucat animalele se comporta deseori dand de inteles ca ar prefer sa nu interactioneze cu oamenii.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.