Am uitat sa iau pilula!

By  | 

In general, majoritatea foliilor cu anticonceptionale au 7 pastile fara hormoni, sau in prospect ti se spune sa faci pauza timp de o saptamana. Extinzand aceasta perioada chiar si numai cu o zi, sporesc sansele de a se produce ovulatia chiar mai mult decat atunci cand uiti pilula pentru ziua a doua sau a treia.

Daca uiti intr-o zi sa iti iei contraceptivul, ia 2 pilule imediat ce-ti amintesti; in principiu, vei fi in continuare protejata. Daca sari peste doua zile, ia 2 pastile cat de repede poti, si apoi, in urmatoarea zi, altele doua. In urmatoarele 7 zile, foloseste o metoda de contraceptie suplimentara, cum ar fi, de exemplu, prezervativul.

Ai ratat 3 zile? Atunci cel mai bine este sa-ti suni ginecologul. In functie de tipul de anticonceptional folosit, s-ar putea sa trebuiasca sa renunti la intreg pachetul si sa incepi o folie noua. Stim, nu e tocmai avantajos sa o irosesti pe cea veche, mai ales ca ai scos pentru ea din buzunar o suma bunicica. Dar merita, daca te gandesti ca in felul asta eviti o situatie si mai putin convenabila, cum ar fi… o sarcina nedorita.

Citește și: Contraceptia de urgență: totul despre pastila de a doua zi

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *