Alimente ce NU trebuie reincalzite

Ne-am obișnuit să gătim mai mult, ca apoi să reîncălzim mâncarea rămasă, dar unele alimente nu trebuie niciodată reîncălzite.

Cuptorul cu microunde e prietenul tău cel mai bun? Poate ar trebui să nu mai apelezi atât de des la el! Știm că mâncarea proaspătă este cea mai bună, dar deseori gătim ceva mai mult, „ca să rămână pentru mai încolo”. Totuși, se pare că nu ar trebui să facem asta, cel puțin în cazul anumitor alimente.

5 alimente sanatoase pe care sa le consumi mai des in 2016

Iată cele mai importante alimente ce nu trebuie reîncălzite:

Țelina, spanacul și sfecla – conțin nitrați care devin toxici atunci când sunt reîncălziți.
Ciupercile – conțin proteine care se deteriorează imediat ce le tai, deci este recomandat nu numai să nu le reîncălzești, ci și să le consumi imediat după preparare.
Ouă – proteinele devin toxice atunci când sunt reîncălzite, făcând ravagii în sistemul digestiv.
Orezul – nu trebuie nici ținut la temperatura camerei, nici reîncălzit, consumă-l imediat după ce l-ai preparat pentru a evita voma sau diareea.
Carnea de pui – compoziția de proteine din carnea de pui se schimbă atunci când carnea răcită este reîncălzită. Dacă trebuie neapărat să o reîncălzești, fă-o fierbinte.

Tu cât de des reîncălzești aceste alimente?

Mananca sanatos fara sa iti fie foame!

*articol preluat din Cosmopolitan NG

1 comentariu
  1. Aia cu orezul e genială! Auzi! Vomă sau diaree… Orezul dă chiar probleme de hmm.. evacuare. Nici n-am auzit în 55 de ani de diaree după orez.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.