Alimentatia potrivita tenului acneic

Acneea apare de obicei în adolescenţă, însă şi mulţi adulţi se confruntă cu ea. Deşi este o afecţiune foarte comună, ne simţim stânjeniţi din cauza ei şi nu ştim cum să scăpăm mai repede. Din acest motiv, încercăm tot felul de creme şi tratamente, însă foarte puţine ne satisfac, în special pe termen lung.

Însă frumuseţea vine din interior, iar acest lucru se aplică şi în cazul acneei. Înainte de a încerca diferite tratamente, este recomandat să îţi schmbi puţin alimentaţia, pentru că există anumite alimente care sunt recomandate pentru a scăpa de afecţiune, iar altele care îţi fac rău.Ţin să menţionez de la început că nu există o reţetă care să funcţioneze perfect la fiecare persoană, pentru că orice organism este diferit. De asemenea, trebuie să ai răbdare şi este recomandat să scoţi/introduci din/în alimenţie câte un lucru pe rând, pentru a vedea dacă există schimbări.

Să începem cu alimentele interzise. Din păcate, lista nu sună prea bine, însă dacă vrei să ai o piele sănătoasă şi o viaţă sănătoasă per total, ar trebui să renunţi la: ciocolată, îngheţată, chips-uri, băuturi carbogazoase cu un conţinut mare de zahăr, alimente prăjite, fast food şi carne roşie.

Cât despre alimentele recomandate, acestea sunt cele bogate în sulf, precum ouăle, ceapa, usturoiul şi fructele de mare, legume şi fructe cu un conţinut mare de vitamina A şi E, grăsimi bune, cereale integrale (pâine de secară, neagră sau graham). De asemenea, chefirul quinoa, anghinarea, ceaiul verde, somonul şi carnea albă te pot ajuta.

În această perioadă, când încă schimbi alimentaţia, este recomandat să nu foloseşti creme sau tratamente din comerţ, pentru a vedea dacă un anumit aliment (sua o grupă de alimente) este vinovatul afecţiunii. Poţi, totuşi, să îţi faci măşti homemade, ieftine şi eficiente.

Tu te-ai confruntat cu acneea? Cum ai scăpat de ea?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.