Alimentatia echilibrata imbunatateste sanatatea mentala

Credeai că o alimentație potrivită are efecte benefice doar asupra sănătății fizice și siluetei tale? Iată cum influențează aceasta și sănătatea mentală.

Știm deja că o alimentație sănătoasă ne poate ajuta să trăim mai mult, să ne menținem organismul sănătos și să avem o siluetă de invidiat, dar aceasta are efecte benefice și asupra bunăstării noastre.

Indiferent de vârstă sau sex, se pare că un consum mai crescut de fructe și legume, un consum mai scăzut de zahăr și grăsimi, dar și gătirea mâncării acasă în loc să mănânci în oraș îți pot îmbunătăți starea de bine și pot scădea riscul apariției unor probleme mentale. Mai mult, dacă ești deja diagnosticată cu anumite boli, simpla schimbare a alimentației te poate face să te simți mai bine.

Astfel, mai multe studii au arătat că există o legătură între o dietă ce conține multă carne roșie, alimente prelucrate și semipreparate sau snacks-uri dulci și persoanele ce ajung să sufere de depresie, anxietate, tulburări bipolare, ADHD, Alzheimer, schizofrenie sau care au gânduri suicidale. De asemenea, se pare că efectele se văd cel mai bine la copii și adolescenți.

Dacă îți dorești să îți schimbi și tu alimentația cu una mai sănătoasă, ține minte că nu trebuie să faci acest pas brusc. Pașii mici, dar siguri sunt cea mai bună alegere – în felul acesta, schimbarea nu ți se va părea dificilă, iar organismul tău va reacționa mai bine. Aruncă un ochi peste articolul nostru – 5 obiceiuri pentru o alimentație mai sănătoasă – și încearcă să adopți măcar unul dintre ele pe săptămână. În plus, nici măcar nu trebuie să cheltui mulți bani pentru a mânca sănătos! Găsești aici câteva trucuri ieftine pentru a mânca mai sănătos.

Nu uita că și sportul este foarte important pentru o viață sănătoasă și o stare de bine. Dacă nu știi exact de ce este atât de important, citește articolul nostru despre beneficiile unei vieți active.

Tu ce crezi, ai o alimentație sănătoasă sau e nevoie să mai faci câteva schimbări?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise