Alergia la spermă. Ce este și cum se poate trata?

Alergia la spermă este o problemă cu care se confruntă în jur de 12% dintre femei și care poate afecta viața unei persoane, chiar dacă sănătatea nu are de suferit.

Numită oficial hipersensibilitate la plasma seminală umană, alergia la spermă poate afecta atât bărbații, cât și femeile. Apare în zona în care corpul ajunge în contact cu lichidul seminal, fie că este vorba de contacte sexuale vaginale, anale sau orale.

De ce apare alergia la spermă?

Oamenii de știință nu sunt încă siguri de ce se dezvoltă această alergie, însă de vină sunt anumite proteine pe care sperma le conține. Este interesant că alergia apare după mai multe expuneri la spermă, iar 50% din femeile care se confruntă cu această problemă suferă și de alte alergii.

Citește și: Contraceptia de urgență: totul despre pastila de a doua zi 

Simptomele alergiei la spermă

Simptomele apar în general la maxim jumătate de oră de la contactul cu sperma și dispar în câteva ore sau zile. Cei afectați se contruntă cu:

  • inflamarea zonei care a intrat în contact cu sperma;
  • urticarie în zona respectivă;
  • senzații de arsură;
  • angioedemul (umflaturi sub piele);
  • șoc anafilactic (simptom întâlnir rar)

Cum este diagnosticată alergia la spermă?

În momentul în care te confrunți cu aceste simptome, e necesar să te prezinți la medic. Testul cutanat oferă cele mai precise rezultate și implică expunerea pielii la alergenii din sperma partenerului. Dacă ești într-adevăr alergică, apare o umflatură roșie care este măsurată pentru a se stabili nivelul de severitate al alergiei.

Citește și: De ce ai dureri în timpul sexului? 

Cum te afectează alergia la spermă?

Ai putea crede că alergia la spermă nu este atât de gravă, pentru că poți folosi prezervative în timpul actului sexual. Totuși, din cauza alergiei, femeilor le este foarte greu să conceapă copii. Anticorpii vor ataca sperma care intră în corp, motiv pentru care doar 20-40% dintre femei reușesc să rămână însărcinate, cu ajutorul inseminării artificiale.

Cum se tratează alergia la spermă?

Injecții subcutanate. Timp de câteva săptămâni, în organism se introduc cantități mici de lichid seminal, pentru ca toleranța organismului să crească.

Mostre diluate de spermă introduse în vagin. La fel ca metoda precedentă, scopul este creșterea toleranței organismului.

Deși îți poate fi jenă să mergi la medic, alergia la spermă este o problemă pe care ar trebui să o rezolvi la scurt timp după ce observi că a apărut.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.