Alergat vs mers – care are beneficii mai mari?

Este important să faci mai multă mișcare, indiferent ce variantă alegi. Iată ce beneficii are fiecare, pentru ca tu să faci alegerea potrivită pentru tine.

Scenariul #1: Trebuie să slăbesc neapărat!

Ai amânat cât ai amânat, dar acum chiar trebuie să te apuci de sport. Din fericire, atât alergatul, cât și mersul pe jos sunt eficiente, pentru că orice exercițiu cardio este benefic.

Dacă alergi, ar trebui să o faci de 3 ori pe săptămână, timp de 45 minute. Dacă mergi, vei obosi mai greu, dar trebuie să o faci mai des și mai mult: de cel puțin 5 ori pe săptămână, minim 45 de minute. Bineînțeles, mersul este varianta mai ușoară, mai ales dacă este frumos afară. Poți, de exemplu, să te plimbi prin parc.

Citește și: De ce trebuie să ții cont când te apuci de alergat 

Scenariul #2: Vreau să fiu mai sănătoasă

Chiar dacă nu ai nevoie să slăbești, nu trebuie să te ții departe de exercițiile fizice. Acestea reduc riscul apariției bolilor cardiace, al osteoporozei, al diabetului și țin departe stresul și depresia.

Dacă alergi, vei beneficia mai mult de rezultatele pozitive, pentru că exercițiul este mai intens. Dacă mergi pe jos, îți poți îmbunătăți capacitatea creierului și vei elibera mai multe endorfine, deci vei avea o stare mai bună.

Scenariul #3: Îmi e teamă să fac exerciții afară

Există șansa să te împedici și să cazi, dar cel mai probabil îți e teamă să nu fii aracată de un răufăcător sau să te alerge câinii vagabonzi. Iată ce ai de făcut:

Dacă alergi, investește în pantofi sport de calitate, care să fie comozi, lejeri și să-i permită piciorului să respire. Dacă nu ai pantofii potriviți, te poți trezi cu bătături sau îți poți scrânti piciorul. Dacă mergi pe jos, o poți face aproape oriunde, fără riscuri. Îți recomandăm, totuși, să eviți să te plimbi singură noaptea, mai ales printr-un cartier care nu pare sigur.

Citește și: Cum să ai o viață lungă și sănătoasă 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.