Alcoolul poate fi bun pentru inima ta

Două studii recente au arătat că toate tipurile de alcool pot fi bune pentru sănătatea inimii.

Ai comandat vreodată vin în loc de bere, considerănd că e bun pentru inimă? Dacă niciodată nu ai fost mare fan al vinului, avem vești bune pentru tine: se pare că toate tipurile de alcool pot scădea riscul apariției bolilor de inimă – dacă sunt consumate cu moderație, bineînțeles.

Ce efecte are alcoolul asupra sexului

La cele două studii de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Norvegia au participat 60,665 persoane, iar obiceiurile lor legate de consumul de alcool au fost observate la sfârșitul anilor ’90. Dintre aceștia, 1,588 au avut probleme cu inima, iar ei erau alcoolici SAU nu consumau deloc alcool. Exact, se pare că poți avea probleme de sănătate și dacă nu consumi alcool!

Dar ce anume înseamnă să consumi alcool cu moderație? În cazul femeilor, o băutură pe zi este suficientă, însă depinde de corpul fiecăreia. În general, nu ar trebui să consumăm 5 băuturi pe săptămână… ceea ce nu sună tocmai bine, dat fiind că uneori consumăm mai mult de 5 doar într-o seară în oraș!

Dieta. Cu alcool sau fara?

Bineînțeles, cantitatea de alcool consumată nu este singurul factor care influențează sănătatea inimii. Trebuie să ai grijă și la alimentație, să faci sport și să duci o viață cât mai lipsită de stres.

În concluzie, bucură-te de weekend… însă cu moderație!

 

*articol preluat din Cosmopolitan US

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.