Albirea dinților și pericolele fiecărei metode alese

Din ce în ce mai multe femei apelează la albirea dinților, însă fiecare metodă are anumite pericole pe care trebuie să le cunoști.

De fiecare dată când ne uităm la un film de Hollywood dantura actorilor ne atrage inevitabil atenția – toți au dinții surprinzător de albi și drepți. Bineînțeles, puține persoane chiar au dinții perfect albi în mod natural; restul apelează la diferite metode de albire a dinților.

Dacă și pe tine te tentează să îți albești dinții, iată ce trebuie să știi:

Benzi de albire

Benzile de albire se pot comanda de pe diverse site-uri și sunt populare datorită prețului scăzut. Din păcate, atunci când sunt folosite în exces, dinții pot fi deteriorați și devin sensibili. Mai mult, poți observa pet albe pe gingie, ceea ce nu e deloc ok. Bineînțeles, aceste benzi nu ajung și în spațiile dintre dinți, deci e posibil ca albirea să nu fie uniformă.

Citește și: Sfaturi de urmat pentru un zâmbet perfect 

Kit-uri UV

Și acestea se pot achiziționa destul de ușor, însă nu sunt atât de sigure cum susțin producătorii. Pot duce la probleme de stomac, infecții ale gurii, dureri de dinți, retragerea gingiei și deteriorarea nervilor. Iar dacă nu întinzi cum trebuie produsul de albire te poți trezi cu pete inestetice pe dinți.

Creioane de albire

Sunt folosite în special dacă doar unii dinți sunt mai galbeni, însă gingiile se pot irita, iar dinții pot deveni mai sensibili.

Bicarbonat de sodiu

O metodă de albire a dinților din bătrâni ne îndeamnă să ne spălăm dinții cu bicarbonat de sodiu în loc de pastă de dinți. Deși pe termen scurt are efectul dorit, această pastă de dinți homemade îți va strica smalțul, va face dinții mai sensibili și vulnerabili la carii.

Albirea dinților la dentist

Nici această metodă nu este 100% sigură. Substanța folosită poate acționa în mod inegal, deci există șansa să te trezești cu pete pe dinți, aceștia pot deveni sensibili, iar dacă medicul atinge din greșeală gingia se pot produce arsuri ale acesteia.

Citește și: Cum să ai un zâmbet perfect 

Recomandarea COSMO:

  • spală-te pe dinți de două ori pe zi cu o pastă de dinți de calitate;
  • spală-te pe dinți două minute pentru a fi sigură că ai îndepărtat placa bacteriană;
  • folosește ață dentară;
  • evită ceaiul puternic colorat, cafeaua, vinul roșu și cola;
  • renunță la fumat.

Mai jos poți urmări un scurt video care explică cum trebuie să ne spălăm dinții corect:

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.