Janina Nectara te ajută să-ți ajustezi silueta cu ajutorul genților!

Ce-ai spune dacă ai află că geantă pe care o porţi te face să arăţi mai înalta, mai slabă sau, dimpotrivă, mai scundă ori mai corpolentă?

Dar dacă ai află că îţi poţi reconfigura silueta folosindu-te de genţile din garderoba proprie?

Janina Nectara, fondatoarea blogului FashionAvecPassion.com, te învaţă cum să exersezi câteva dintre tehnicile stilistice revoluţionare, cu ajutorul cărora să îţi ajustezi singură proporţiile siluetei.

Toate trucurile de a crea iluzii optice pentru a-ţi aduce silueta la formă ideală vor fi prezente în cartea pe care o va lansa în curând.

Până atunci, Janina a sintetizat special pentru cititoarele Cosmo cele mai importante indicii, care să te ajute să-ţi alegi geanta potrivită pentru conformaţia ta corporală.

Strategia de a alege corect o geantă care să îţi flateze silueta pleacă de la următorul principiu, uşor de reţinut şi de pus în practică: geanta trebuie să fie direct proporţională cu dimensiunea purtătoarei.

Dacă eşti înaltă sau supraponderală, o geantă minusculă ar arată caraghios alăturată unor asemenea siluete. Poţi opta cu încredere pentru genţile supradimensionate sau de mărime (cel puţin) medie.

Mignonele şi persoanele slabe ar trebui, dimpotrivă, să se ferească de genţile supradimensionate, pentru a nu da senzaţia că vor fi înghiţite de marea de material din care este confecţionat accesoriul. Potrivite în astfel de cazuri sunt genţile mici sau de mărime (cel mult) medie.

Dacă eşti mignonă, Janina te îndeamnă să te orientezi către genţi construite pe verticală, genţi mai degrabă înalte decât late, care să dea senzaţia de alungire a torso-ului.

Persoanelor cu forme proeminente, voluptoase, Janina le recomandă să poarte genţi cu o structura arhitecturală, genţi pătrăţoase, dreptunghiulare, având forme rigide, în linii drepte şi colţuri ascuţite, care să mai taie optic din rotunjimile corpului.

Aşadar, dacă ai o siluetă în formă de măr, pară, eşti supraponderală sau ai tendinţe de îngrăşare, mergi pe varianta unui model cu o structura bine definită, o geantă în formă de pătrat sau dreptunghi ori chiar un plic subţire, uşor supradimensionat.

La polul opus sunt persoanele slabe, longiline, care ar trebui să poarte genţi rotunde sau având linii curbe, care să îndulcească din grafismul siluetei.

În cazul în care ai forme generoase doar în anumite părţi ale corpului (şolduri, sâni, abdomen), Janina îţi mai propune un alt truc. Acela de a distrage atenţia din zona problematica, folosindu-te de o geantă plasată strategic într-o parte a siluetei care te avantajează.

Spre exemplu, dacă ai silueta în formă de pară, cu şolduri accentuate (şi umeri înguşti), ideal ar fi să porţi genţi cu barete scurte. Astfel, geantă va ajunge în dreptul bustului sau în dreptul taliei şi va direcţiona privirea către una dintre aceste zone.

Genţile tip bowler reprezintă alegerea perfectă. Dacă bareta ar fi mai lungă, geantă ar ajunge fix în dreptul coapselor şi nu ar face altceva decât să adauge din punct de vedere vizual şi mai mult volum într-o zona ce este deja foarte amplă.

Dacă ai un bust proeminent, ideale sunt genţile cu lanţ (bareta) lung(a), care să se termine în zona soldurilor. Astfel, geanta va dispărea din câmpul vizual problematic şi va atrage atenţia către şolduri, unde va adaugă volum pentru a balansa proporţiile generoase din partea de sus.

Dacă te regăseşti în această categorie, mizează pe genţile cross-body sau mesager şi nu vei da greş.

Desigur, geanta este aleasă şi în funcţie de eveniment. Însă şi aici avem o regulă clară. Cu cât evenimentul este mai sofisticat, cu atât geantă trebuie să fie mai mică. Adică invers proporţională cu magnitudinea evenimentului.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.