Află de ce e periculos să faci sport când ești nervoasă

Multe persoane apelează la sport pentru a-și calma nervii, dar un studiu recent arată că asta poate fi foarte periculos.

Sportul te poate ajuta să scapi de stres și îți îmbunătățește starea, pentru că îți distrage atenția de la probleme și crește nivelul endorfinelor. Din acest motiv, multe persoane fac sport atunci când sunt nervoase, frustrate sau stresate.

Citește și: Cum să faci sport la birou. 5 idei simple, dar eficiente 

Însă un studiu recent sugerează că, deși sportul îți poate ajuta sănătatea mentală, îți poate afecta sănătatea fizică.

Cercetătorii au discutat cu 12.461 de persoane care au avut un atac de cord și au descoperit că una din șapte era nervoasă sau făcea sport (sau alt efort fizic) cu o oră înainte de atacul de cord. În plus, șansele să facă un atac de cord erau de 3 ori mai mari în aceleași situații.

Studiul doar face o asociere între a face sport în timp ce ești nervoasă și atacul de cord, fără a dovedi că există o relație de tip cauză-efect, însă conexiunea aceasta are sens. Atât activitatea fizică, cât și emoțiile puternice pot crește tensiunea și ritmul cardiac. Dacă arterele tale sunt deja blocate, combinația de efort și emoții poate duce la declanșarea unui atac de cord.

Citește și: Păzea, furia contraatacă! 

Cercetătorii spun că toată lumea ar trebui să țină cont de aceste rezultate și recomandă evitarea sportului atunci când suntem nervoase.

Data viitoare când ești supărată, încearcă să te relaxezi în alte moduri și abia după ce te simți mai bine du-te la sală!
*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Elizabeth Narins)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.