Adevarul despre tratamentele de fertilitate

Eficienta tratamentelor scade direct proportional cu inaintarea in varsta

Cel mai larg raspandit tratament este fertilizarea in vitro (FIV), in care ovulele sunt fertilizate de sperma in afara corpului femeii, iar embrionii rezultati sunt implantati ulterior in uterul ei.

Cu cat esti mai inaintata in varsta cand incepi FIV, cu atat mai putine sanse ai ca procedura sa fie incununata de succes.

Daca ai sub 35 de ani, probabilitatea de a ramane gravida dupa un ciclu de FIV este de 50%, iar la 38 de ani scade la 35%.

FIV nu e singura optiune

Alte tratamente includ medicamente care stimuleaza ovulatia, inseminarea intrauterina (IUI – unde sperma este direct injectata intr-un ovul), si folosind ovule donate (FIV cu ovule mai sanatoase, de la o femeie mai tanara).

Din nou insa, rata de succes a acestor procedee variaza odata ce depasesti 30 de ani si te apropii de 40, avertizeaza dr. Frederick Licciardi.

Sunt scumpe

Tratamentele de fertilitate sunt dure nu numai pentru corpul tau, ci si pentru buzunar! In Romania, tratamentele de fertilitate nu sunt decontate prin aigurarile sociale de sanatate, programul Ministerului Sanatatii prin care aceste proceduri urmau sa fie acoperite ramanand la stadiul de proiect.

Spitalul Panait Sirbu din Bucuresti si cinci clinici din Constanta, Timisoara, Cluj si Craiova invita cuplurile sa le treaca pragul, tratamentul de FIV variind intre 1.800 si 5.000 euro si avand o durata intre 20-35 de zile.

Indiferent de cat de minunate sunt tratamentele, adevarul e ca au limitele lor si femeile trebuie sa fie constiente de detaliile negative pe care le implica si sa nu se bazeze 100% pe ele, sustin specialistii.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.